Typ om te zoeken

In the spotlight

Eerste bewoners van Den Olm krijgen het coronavaccin

Delen

Vandaag was het zover voor het woonzorgcentrum Den Olm van de vzw Imelda. De bewoners kregen vandaag dé prik tegen corona.

Deze middag om 13 uur werd de vaccinatieronde gestart in het woonzorgcentrum Den Olm. In Den Olm gaan ze voor 100% vaccinatie van de bewoners. De vaccinatie gebeurt in 5 teams bestaande uit elk 2 verpleegkundigen. Dit is onder leiding van de CRA (Coördinerend Raadgevend Arts), huisarts Dirk Mertens. Zo kan alles efficiënt en in een recordtempo gebeuren. Zo ondervinden ook de bewoners er zo weinig mogelijk hinder van en wordt hun dagelijkse routine niet te veel verstoord. Iets wat toch erg belangrijk is bij mensen met dementie.

Alle wilsbekwame bewoners beslisten om het coronavaccin te laten zetten. Ook de familie/zorgdragers/vertegenwoordigers van alle wilsonbekwame bewoners stemden toe voor het coronavaccin. In totaal vaccineren we dus al onze bewoners van het woonzorgcentrum en de assistentiewoningen. In totaal werden 175 vaccins besteld. En daar zijn we best trots op.” Vertelt Lucienne Swinnen, directeur Ouderenzorg Den Olm. “Voor onze bewoners is het erg belangrijk dat ze gevaccineerd worden. Zij behoren tot de ouderengroep die vaak ook kwetsbaar is. Een goede zaak dus dat alle cliënten de prik krijgen. En daarna is het aan het personeel.”

Wanneer het personeel het coronavaccin krijgt toegediend, is nog niet bekend. Maar dit zal weldra volgen. Lucienne Swinnen, directeur ouderenzorg, kijkt alvast voorzichtig positief naar de toekomst. “Als ik zie hoe al de medewerkers zich hebben ingezet voor het welzijn van onze bewoners, kan ik alleen maar toejuichen dat het vaccin zo snel mogelijk ook aan hen wordt toegediend. Dag en nacht staan de medewerkers klaar om alle bewoners te verzorgen, COVID-19 of niet. Ze hebben vaak in moeilijke omstandigheden moeten werken. Ik ben dan ook terecht trots op alle medewerkers van WZC Den Olm! Uiteraard hopen we met heel de bevolking mee dat er snel weer contact kan zijn met de buitenwereld. Iets wat erg belangrijk is voor de kwetsbare oudere of de bejaarde medemens. We wachten nog even voorzichtig af maar ik denk dat we de goede richting uitgaan, zeker door de vaccinatie in rusthuizen voorop te stellen. Wij kijken uit naar het moment dat we de bezoekers terug zonder afspraken en registratie kunnen ontvangen. Tijdens de afgelopen maanden is er vanuit Den Olm altijd open en transparant gecommuniceerd met de families/mantelzorgers. Mijn oprechte dankbaarheid naar de families voor het vertrouwen en de ondersteunende woorden voor de teams.

Den Olm werd het afgelopen jaar ook getroffen door corona maar kon gelukkig enkele uitbraken snel inbinden. Lucienne Swinnen, directeur ouderenzorg vertelt: “Ook Den Olm werd het afgelopen jaar niet gespaard van coronabesmettingen. In totaal werden 46 bewoners besmet. Gelukkig konden we, dankzij het kleinschalig wonen, de uitbraken snel indijken.”

Bewoners die om een of andere reden momenteel in het ziekenhuis liggen, zullen hun vaccin daar krijgen. Dit geldt voor elke bewoner van een woonzorgcentrum die in het ziekenhuis verblijft. Het vaccin wordt opgehaald in het desbetreffende woonzorgcentrum en toegediend in het ziekenhuis. Zo valt geen enkele bewoner uit de boot.

Laat een commentaar na

Your email address will not be published. Required fields are marked *