Typ om te zoeken

In the spotlight Ziekenhuizen

Eerste medewerkers krijgen vaccinatieprik in AZ Alma

Delen

Deze ochtend werd, met een week vertraging, een eerste reeks Moderna-vaccins toegediend aan 100 artsen en medewerkers van AZ Alma. Vermits de vaccins maar met mondjesmaat en in zeer kleine hoeveelheden lijken te arriveren, stelde AZ Alma een vaccinatietrap op. Daarbij werden de zorgverstrekkers in de frontlinie, namelijk Spoedgevallen en Intensieve Zorg, als eerste gevaccineerd. Wanneer de rest van de ongeveer 1.550 ‘Almatiërs’ hun eerste prik zullen ontvangen, is afhankelijk van de levering van de vaccins.

De vaccinatie gebeurt in AZ Alma in de foyer, waar een mini-vaccinatiecentrum werd opgebouwd. De te vaccineren artsen en medewerkers moeten zich eerst registreren, krijgen nadien in één van de vier vaccinatieruimtes hun spuitje toegediend en kunnen dan een kwartiertje wachten in het auditorium. De eerste die gevaccineerd werden waren Belinda Lamyns en Sonja Trenson, twee verpleegkundigen van het mobiele équipe en de vaccineerders met dienst. Nadien kwamen de artsen en medewerkers die op Spoedgevallen en Intensieve Zorg aan de slag zijn.

“4 februari 2021 zal geboekstaafd blijven als de V-Day van AZ Alma, de dag waarop de eerste vaccins tegen het coronavirus werden toegediend”, zeggen algemeen directeur Rudy Maertens en medisch directeur Stefaan Gouwy. “Deze V-Day wordt onze start op weg naar perspectief, naar een normaler leven. We willen iedereen in ons ziekenhuis nogmaals hartelijk bedanken voor wat het voorbije jaar werd gepresteerd, niet alleen voor onze patiënten en hun familie, maar ook voor elkaar. Het komt allemaal goed, samen kunnen we dit aan!”

Vaccin voor pneumoloog dr. Hannelore Goeminne

Laat een commentaar na

Your email address will not be published. Required fields are marked *