dr. Emanuel Van Hoecke, AZ Zeno

Emanuel Van Hoecke medisch directeur AZ Zeno

Sinds 1 juli 2022 is dr. Emanuel Van Hoecke officieel aangesteld als medisch directeur van AZ Zeno. Hij volgt prof. dr. Philippe Duyck op, die op 30 juni met pensioen ging. Dr. Van Hoecke is al 7 jaar actief in AZ Zeno, eerst als arts specialist in de orthopedie/traumatologie, nadien op de dienst spoedgevallen.

“De voorbije jaren leerde ik AZ Zeno, en de collega specialisten, erg goed kennen. In het bijzonder tijdens de Covidperiode, waar ik samen met de artsen, verpleegkundigen en ambulanciers in de spreekwoordelijke loopgraven stond, werden hechte banden gesmeed. Ik was van het begin verrast door de amicale sfeer onder collega’s en overtuigd van het grote potentieel dat dit ziekenhuis nog heeft. Gaandeweg groeide mijn interesse voor het organisatorische en strategische luik, achter de schermen van het ziekenhuis. Ik ging opnieuw studeren en ben bijzonder verheugd dat ik nu de kans krijg om beleidsmatig de lijnen voor AZ Zeno mee uit te tekenen”, aldus dr. Emanuel Van Hoecke.

Ambities

Dr. Van Hoecke is afkomstig uit Beveren-Waas en genoot zijn opleiding tot arts in het UZA. Daarna specialiseerde hij zich in de orthopedie/traumatologie met bijzondere interesse voor rug- en handchirurgie. Hij volgde aansluitend de opleiding management voor ziekenhuisprofessional aan de Vlerick Business School. Aanvullend behaalde dr. Van Hoecke de ‘Executive MBA’ van Vlerick en certificatie tot ‘Green Belt’ in de Value Based Healthcare.

“De kernwaarden van AZ Zeno omschrijven mooi de ambities die ik voor ogen heb. Ik ben academisch geïnspireerd en wil AZ Zeno ook medisch op de kaart zetten door het aantrekken van assistenten, medewerking aan onderzoek en organisatie van wetenschappelijke symposia. Daarnaast wil ik per medische dienst enkele kwaliteitsinitiatieven opzetten om de kwaliteit van onze zorg objectief te meten. Steeds in overleg en in nauwe samenwerking met onze interne en externe stakeholders en met aandacht voor onze 3 campussen”, vertelt een enthousiaste dr. Van Hoecke.

LEES MEER OP ZORGMAGAZINE.BE

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.