AQ international

“Energiebesparing door renovatie klimaatinstallaties” 

[Partner Content] AQ International is gespecialiseerd in de optimalisatie van klimaatbeheersingsinstallaties en drink- en proceswatersystemen. Het bedrijf realiseert dit door nieuwe technieken in bestaande installaties te voorzien. Op de beurs van ZORG.Tech op 17 juni as. met als thema ‘circulair bouwen’ mocht AQ International daarom zeker niet ontbreken.

“Er is in de zorgsector een enorm potentieel aan energiebesparing in bestaande installaties. AQ International, gespecialiseerd in het reconditioneren of renoveren van luchtbehandelingssystemen en ventilatie, kan hierbij een enorme meerwaarde betekenen. Renovatie is bovendien milieu- én budgetvriendelijker dan volledig vernieuwen, de uitvoering gaat sneller en de terugverdientijd is slechts één tot drie jaar”, zegt Stijn Van Eemeren, directeur van AQ International.  

Optimale luchtkwaliteit 

 “De vraag naar optimale luchtkwaliteit neemt overal toe, maar zeker in de zorgsector kan dit van levensbelang zijn.  Zo vormen vervuilde ventilatiekanalen een perfecte voedingsbodem voor bacteriën en schimmels en in een ziekenhuismilieu is dit risico ontoelaatbaar. AQ International inspecteert de ventilatiekanalen en zal deze waar nodig professioneel reinigen. Verder zal een regelmatig onderhoud van de luchtbehandelingskast resulteren in een optimale werking ervan, waardoor het toestel energiezuiniger en dus rendabeler zal worden.  Aangezien de continuïteit van zorg moet gegarandeerd zijn in een ziekenhuis, maakt de aanpak van AQ International het verschil: één grote ventilator zal bij voorkeur vervangen worden door enkele kleinere en energiezuinige ventilators. Als één ventilator uitvalt, kan je terugvallen op de andere. In UZ Brussel werd deze vervanging midden in de coronaperiode dringend én met succes gerealiseerd door AQ International. Niet onbelangrijk om hierbij te vermelden: het energieverbruik is nadien meer dan gehalveerd.” 

AQ Circle-R®: circulaire filters 

AQ International zet sterk in op circulaire economie: alles zoveel mogelijk hergebruiken, om zo de afvalberg te kunnen verkleinen. Zo kan er ook in ziekenhuizen gewerkt worden met AQ Circle-R®-filters: circulaire filters met een kunststof frame van gerecycleerd materiaal. Enkel het filtermedium moet zo nodig vervangen worden; het frame kan behouden blijven en moet bijgevolg slechts eenmaal aangekocht worden. Bijkomend hebben de filters een lage weerstand, wat het energieverbruik doet afnemen. Aangezien deze filters in de Benelux geproduceerd en gerecycleerd worden, kunnen lange afstanden vermeden worden waardoor de AQ Circle-R® filter ook nog eens milieuvriendelijker is. 

Legionellabeheer 

Naast optimalisatie van de luchtkwaliteit, richt AQ International zich ook op waterbehandeling, zoals bijvoorbeeld het bestrijden van legionella. “We ondersteunen ziekenhuizen met het opstellen van een legionellabeheersplan en pakken indien nodig besmettingen aan.”  


Info 

Het hele aanbod van AQ International vindt u op de website: https://www.aqinternational.be 

Contact: Saffierstraat 5 unit 7B, 2200 Herentals. Tel. 014/ 48 11 46 –  [email protected] 

Lees ook op ZORG Magazine:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.