Typ om te zoeken

Seminarie – DIGITALISERING IN DE ZORG

“Hoe ziet de digitale zorg er anno 2021 uit?”

Op donderdagnamiddag 9 september organiseert ZORG Magazine opnieuw het seminarie ‘Digitalisering in de zorg’.

VOOR WIE? Het seminarie is toegankelijk voor directie en leidinggevenden, IT-verantwoordelijken en Data Protection Officers van zorgorganisaties.

Meld je snel aan want het aantal plaatsen is beperkt.

WANNEER: Donderdag 9 september 2021, van 12u30 tot 17u.

THEMA

Wat hebben cybersecurity, AI, 5G en zorgtransformatie gemeen?

Het zijn dé topics van het seminarie Digitalisering in de zorg 2021!

Afgelopen decennia stond ICT in de zorg vooral in het teken van het automatiseren van processen zoals tijdsregistratie en het samenstellen en delen van patiëntendossiers. Nieuwe technologieën zoals 5G en AI veranderen de manier waarop zorgorganisaties hun data bewaren, beheren en verwerken. De beveiliging van deze gegevens blijkt echter niet zo eenvoudig te zijn en brengt ook heel wat risico’s en dataprivacy-vragen met zich mee. Kurt Callewaert (Lecturer Howest) vertelt er jullie alles over in zijn keynote ‘The hackers are ready. Are you?’.

Fenna Heyning (Directeur, STZ-Ziekenhuizen, Nederland) komt helemaal van Amsterdam om de visie en strategie van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) toe te lichten. Daarnaast zoomt ze in op enkele inspirerende praktijkvoorbeelden over innovaties die leiden tot zorgtransformatie. Ook zal ze ingaan op het belang van organisatorische innovaties; zonder deze blijven de mooie mogelijkheden van technische innovaties namelijk voor een groot gedeelte onderbenut blijven en de implementatie zeer moeizaam.

Digitalisering heeft ook ouderen veel te bieden en dat werd tijdens de coronacrisis duidelijker dan ooit. We kennen de riedel: mensen leven langer, worden ouder, lijden steeds vaker aan één of meerdere chronische ziekten. Willen we morgen blijven ‘zorgen’ – en dat is uiteraard een retorische vraag – dan zullen we onze aanpak moeten veranderen. Meer gepersonaliseerd, met de focus op de persoon, op voorkomen in plaats van genezen, en vooral op geconnecteerd. Zowel op digitaal, als op menselijk en organisatorisch vlak. Wim Van Boghout (Korian) gaat hier dieper op via zijn keynote over digitalisering in de ouderenzorg.

 

PROGRAMMA

12:30               Lunch

13.00               Ontvangst

13.20               Welkomstwoord Evelien Van Hyfte (ZORG Magazine)

13.30               Kurt Callewaert (Head of Research Applied Computer Science at HOWEST)

14.15               Fenna Heyning (Directeur, STZ-ziekenhuizen)

15.00               Koffiebreak

15.30               Wim Van Boghout (Group Chief Innovation Officer, KORIAN)

16.15               Netwerkdrink & apéro

 

LOCATIE

Aan het Gentse Sint-Pietersplein, waar ooit grootheden als Prince en Leonard Cohen optraden bij valavond, ligt de eeuwenoude Sint-Pietersabdij. De abdij is een van de mooiste en tegelijk ook oudste monumenten van de stad. De huidige gebouwen dateren uit de zeventiende en achttiende eeuw, de indrukwekkende refter gaat zelfs terug tot in de middeleeuwen.

Sint-Pietersabdij

Sint-Pietersplein 9

9000 Gent

 

PARKING

Gelegen nabij het afrittencomplex E17/E40, is Sint-Pietersabdij erg makkelijk bereikbaar. Parkeren kan voor de deur, in de ondergrondse parking op het Sint-Pietersplein.

 

PRIJS
 • €149 (excl. btw) voor zorgorganisaties
 • €199 (excl. btw) voor commerciële organisaties (1+1)*

*Als commerciële organisatie koopt u standaard een 1+1 pakket: 1 ticket voor u als commerciële deelnemer + 1 ticket voor uw genodigde werkzaam in een zorgorganisatie (niet commercieel).

Annulatievoorwaarden: De deelnameprijs blijft volledig verschuldigd tenzij de annulatie ons schriftelijk (per mail naar [email protected]) bereikt uiterlijk op donderdag 26 augustus 2021. Een vervanger mag ook steeds uw plaats innemen. Bij het niet aanwezig zijn op de vorming zonder voorafgaande schriftelijke verwittiging rekenen wij 100% administratiekosten aan.

 

INSPIRERENDE TOPSPREKERS

Kurt Callewaert

Head of Research Applied Computer Science at HOWEST:

Cybersecurity, Blockchain, AI for Business, Data Privacy & RPA

Fenna Heyning

Directeur STZ-ziekenhuizen

Wim Van Boghout

Group Chief Innovation Officer

(Korian Digital Transformation Office)

‘The hackers are ready. Are you?’

‘Innovaties die leiden tot zorgtransformatie’

Zorg voor Innovatie <=> Innovatie voor Zorg

MODERATOR

Timothy Vermeir

Hoofdredacteur, ZORG Magazine

MET DE STEUN VAN ONZE PARTNERS
INSCHRIJVEN

   

  Aanspreking*
  Dhr.Mevr.

   

  BTW-plichtig*
  JaNee


   
   

   
   
  Op de hoogte blijven?
  Ik wil graag de ZORG Magazine nieuwsbrief ontvangenIk wens per e-mail op de hoogte gehouden te worden van interessante evenementen van ZORG Magazine
   
   
  Lunch?
  Ik neem deel aan de lunch van 12u30 - 13u30.
   
   

   
   
  Na het verzenden van uw inschrijving, krijgt u een automatische bevestiging. Check zeker ook de spam folder mocht u deze niet meteen ontvangen.
   
   
  Foutmelding? Zet een streepje '/' in de lege velden en druk opnieuw op verzenden.

  VRAGEN?

  Contacteer ons via 09/243.54.51 of [email protected]