Typ om te zoeken

Coronaproof Seminarie – DIGITALISERING IN DE ZORG

VOOR WIE? Het seminarie is toegankelijk voor algemene directie en leidinggevenden, IT-verantwoordelijken/medewerkers en Data Protection Officers van zorgorganisaties.

WANNEER: Donderdag 9 september 2021, van 12u30 tot 17u.

THEMA

Wat hebben cybersecurity, AI, 5G en zorgtransformatie gemeen?

Het zijn dé topics van het seminarie Digitalisering in de zorg 2021!

Fenna Heyning (Directeur, STZ-Ziekenhuizen) licht graag de visie en strategie van de Nederlandse Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen toe en zoomt in op enkele inspirerende praktijkvoorbeelden over innovaties die leiden tot zorgtransformatie. Ook het belang van organisatorische innovaties komt aan bod; zonder deze blijven de talrijke mogelijkheden van technische innovaties namelijk voor een groot gedeelte onderbenut en verloopt de implementatie zeer moeizaam.

Wim Van Boghout – Group Chief Innovation Officer @ Korian
Digitalisering heeft ook ouderen veel te bieden en dat werd tijdens de coronacrisis duidelijker dan ooit. We kennen de riedel: mensen leven langer, worden ouder, lijden steeds vaker aan één of meerdere chronische ziekten. Willen we morgen blijven ‘zorgen’ – en dat is uiteraard een retorische vraag – dan zullen we onze aanpak moeten veranderen.
Meer gepersonaliseerd, met de focus op de persoon, op voorkomen in plaats van genezen, en vooral op geconnecteerd. Zowel op digitaal, als op menselijk en organisatorisch vlak.

Kurt Callewaert – Head of Research Applied Computer Science @ Howest – ‘The hackers are ready. Are you?’.
Afgelopen decennia stond ICT in de zorg vooral in het teken van het automatiseren van processen zoals tijdsregistratie en het samenstellen en delen van patiëntendossiers. Nieuwe technologieën zoals 5G en AI veranderen de manier waarop zorgorganisaties hun data bewaren, beheren en verwerken. De beveiliging van deze gegevens blijkt echter niet zo eenvoudig te zijn en brengt ook heel wat risico’s en dataprivacy-vragen met zich mee.

 

PROGRAMMA

12:30               Ontvangst + Netwerklunch

13.30               Fenna Heyning (Directeur, STZ-ziekenhuizen)

14.15               Wim Van Boghout (Group Chief Innovation Officer, KORIAN)

15.00               Koffiebreak

15.30               Kurt Callewaert (Head of Research Applied Computer Science at HOWEST)

16.15               Netwerkdrink & apéro

 

LOCATIE

Aan het Gentse Sint-Pietersplein, waar ooit grootheden als Prince en Leonard Cohen optraden bij valavond, ligt de eeuwenoude Sint-Pietersabdij. De abdij is een van de mooiste en tegelijk ook oudste monumenten van de stad. De huidige gebouwen dateren uit de zeventiende en achttiende eeuw, de indrukwekkende refter gaat zelfs terug tot in de middeleeuwen.

Sint-Pietersabdij

Sint-Pietersplein 9

9000 Gent

 

PARKING

Gelegen nabij het afrittencomplex E17/E40, is Sint-Pietersabdij erg makkelijk bereikbaar. Parkeren kan voor de deur, in de ondergrondse parking op het Sint-Pietersplein (€1/uur).

Parking Sint-Pietersplein is 24 op 24 u open, er zijn 700 plaatsen. De parking werkt met nummerplaatherkenning. Je hebt geen ticket nodig.

 • Terwijl je de parking inrijdt, wordt je nummerplaat gescand
 • De slagboom gaat automatisch open
 • Je parkeert je wagen
 • Om de parking te verlaten, tik je je nummerplaat in aan de automaat en betaal je

 

PRIJS
 • €149 (excl. btw) voor zorgorganisaties
 • €199 (excl. btw) voor commerciële organisaties (1+1)*

*Als commerciële organisatie koopt u standaard een 1+1 pakket: 1 ticket voor u als commerciële deelnemer + 1 ticket voor uw genodigde werkzaam in een zorgorganisatie (niet commercieel).

Annulatievoorwaarden: De deelnameprijs blijft volledig verschuldigd tenzij de annulatie ons schriftelijk (per mail naar [email protected]) bereikt uiterlijk op donderdag 26 augustus 2021. Een vervanger mag ook steeds uw plaats innemen. Bij het niet aanwezig zijn op de vorming zonder voorafgaande schriftelijke verwittiging rekenen wij 100% administratiekosten aan.

 

INSPIRERENDE TOPSPREKERS
Seminarie Digitalisering in de zorg

Fenna Heyning

Directeur Nederlandse Samenwerkende Topklinische opleidingsziekenhuizen

Wim Van Boghout

Group Chief Innovation Officer

(Korian Digital Transformation Office)

Kurt Callewaert

Head of Research Applied Computer Science at HOWEST:

Cybersecurity, Blockchain, AI for Business, Data Privacy & RPA

‘Innovaties die leiden tot zorgtransformatie’

Fenna Heyning licht graag de visie en strategie toe en zoomt in op enkele inspirerende praktijkvoorbeelden over innovaties die leiden tot zorgtransformatie.

Ook het belang van organisatorische innovaties komt aan bod; zonder deze blijven de talrijke mogelijkheden van technische innovaties namelijk voor een groot gedeelte onderbenut en verloopt de implementatie zeer moeizaam.

‘Zorg voor Innovatie <=> Innovatie voor Zorg’

Digitalisering heeft ook ouderen veel te bieden en dat werd tijdens de coronacrisis duidelijker dan ooit. We kennen de riedel: mensen leven langer, worden ouder, lijden steeds vaker aan één of meerdere chronische ziekten.

Willen we morgen blijven ‘zorgen’, dan zullen we onze aanpak moeten veranderen. Meer met de focus op de persoon, op voorkomen in plaats van genezen, en vooral op geconnecteerd.

‘The hackers are ready. Are you?’

Afgelopen decennia stond ICT in de zorg vooral in het teken van het automatiseren van processen zoals tijdsregistratie en het samenstellen en delen van patiëntendossiers.

Nieuwe technologieën zoals 5G en AI veranderen de manier waarop zorgorganisaties hun data bewaren, beheren en verwerken. De beveiliging van deze gegevens blijkt echter niet zo eenvoudig te zijn en brengt ook heel wat risico’s en dataprivacy-vragen met zich mee.

MODERATOR

Timothy Vermeir

Hoofdredacteur, ZORG Magazine

MET DE STEUN VAN ONZE PARTNERS
Logo Zivver
Switchpoint
logo spa
INSCHRIJVEN

   

  Aanspreking*
  Dhr.Mevr.

   

  BTW-plichtig*
  JaNee


   
   

   
   
  Op de hoogte blijven?
  Ik wil graag de ZORG Magazine nieuwsbrief ontvangenIk wens per e-mail op de hoogte gehouden te worden van interessante evenementen van ZORG Magazine
   
   
  Lunch?
  Ik neem deel aan de lunch van 12u30 - 13u30.
   
   

   
   
  Na het verzenden van uw inschrijving, krijgt u een automatische bevestiging. Check zeker ook de spam folder mocht u deze niet meteen ontvangen.
   
   
  Foutmelding? Zet een streepje '/' in de lege velden en druk opnieuw op verzenden.

  VRAGEN?

  Contacteer ons via 09/243.54.51 of [email protected]