Gezondheidszorg op afstand: In alle veiligheid de gezondheid van de bevolking opvolgen

Dankzij medische digitale innovaties en Diagnostic Points kan ieders gezondheid worden opgevolgd op het werk, thuis en zelfs onderweg.

In de heropstart na COVID-19 is het sleutelwoord ongetwijfeld social distancing. Hoe vertaalt dit zich naar de gezondheidszorg? Telegeneeskunde biedt hierop het antwoord. Vandaag heeft technologie een steeds grotere impact op veel aspecten uit ons dagelijkse leven, waaronder de medische kant. Om de gezondheid van patiënten concreet te beschermen, zijn er geavanceerde oplossingen nodig om cruciale kwesties aan te pakken, zoals de moeilijke toegang tot gezondheidsfaciliteiten, de beschikbaarheid van specialisten en onnodige ziekenhuisopnames of behandelingen.

De groeiende vraag naar gepersonaliseerde en eenvoudig toegankelijke medische diensten stimuleerde de ontwikkeling van doeltreffende oplossingen voor zorg op afstand. Hierdoor worden mensen veel actiever betrokken bij hun zorgproces. Dankzij medische digitale innovatie kan hun gezondheid namelijk worden opgevolgd op het werk, thuis en zelfs onderweg. Hoe dat concreet in zijn werk gaat? Met Diagnostic Points.

Comarch Diagnostic Point: Medische assistentie waar en wanneer nodig

Met een Comarch Diagnostic Point willen we een systeem voor gezondheidspreventie en -bescherming toegankelijk maken voor een groot publiek.

De Diagnostic Point beschikt over een reeks medische hulpmiddelen die verbonden zijn met een cloudplatform. Zo kan een persoon zelfstandig zijn vitale parameters meten (bloedsaturatie, temperatuur, bloeddruk, hartslag, lichaamsgewicht, spirometrie, ECG …).

Daarna analyseert en verwerkt het systeem de resultaten van het onderzoek op basis van AI-algoritmes en genereert het een eerste analyse van de gezondheidstoestand van de persoon.

Wanneer er een kritische factor wordt ontdekt, kunnen de resultaten worden besproken met een specialist via een teleconsultatie.

Een Diagnostic Point voorzien creëert de mogelijkheid dat iemand zijn parameters altijd en overal kan meten en vergroot zo het gevoel van veiligheid in een bepaalde omgeving – of dat nu in een bedrijf, een hotel of in een fitnesscentrum is.

Op een eenvoudige en flexibele manier de gezondheid van de bevolking beschermen

Comarch Diagnostic Points bieden een antwoord op veel van de actuele problemen van een modern zorgsysteem: overbezette ziekenhuizen, lange wachtlijsten, een gebrek aan specialisten en een stijging van de operationele kosten.

Het Comarch Diagnostic Point is beschikbaar in drie versies: vast, mobiel in de vorm van een koffer met tablet of tenslotte nog mobiel in de vorm van een trolley op wieltjes.

De mobiele versies zijn handig voor mensen die zich moeilijk kunnen verplaatsen (zoals op cruiseschepen, vliegtuigen en treinen). De vaste versie werd vooral ontworpen voor bedrijven, fitnesscentra, apothekers of winkelruimtes.

Naast de medische voordelen biedt een Diagnostic Point ook de mogelijkheid om de loyaliteit met de klant/patiënt te vergroten. Dankzij de snelle toegang tot kwaliteitsvolle medische diensten voelt de persoon in kwestie zich veilig en opgevolgd, zelfs buiten het ziekenhuis.

Telegeneeskunde is zonder twijfel de toekomst van de gezondheidszorg – mensen de mogelijkheid bieden om hun gezondheid op te volgen buiten het ziekenhuis kan afstandsbarrières doorbreken en de risico’s van de huidige gezondheidscrisis verminderen, zelfs tijdens de heropstartfase.

Ontdek meer over de toepassingsgebieden en functionaliteiten van mobiele Diagnostic Points in deze white paper.

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.