GZA Zorg & Wonen gaat voor installatie van zonnepanelen in zee met energiecoöperatie Zonnewind

De beste zorg voor mens en klimaat, dit credo bracht GZA Zorg en Wonen en energiecoöperatie Zonnewind samen.
Naast de dagelijkse kwaliteitszorg voor kwetsbare (oudere) personen, blijft GZA Zorg en Wonen naar de toekomst kijken en investeren in duurzaamheid. Voor de installatie van zonnepanelen op het woonzorgcentrum Hollebeek gaan ze daarom in zee met Zonnewind, een energiecoöperatie uit Zandhoven.
Met burgers als aandeelhouder streeft Zonnewind naar maximale energiebesparing en opwekking van hernieuwbare stroom. Dank zij hun expertise en maatwerk realiseerde het Zonnewind-team in regio Antwerpen reeds verschillende LED- en PV-projecten in patrimonium gebouwen, sportcomplexen en bedrijven.
De klant hoeft niet te investeren en Zonnewind zorg voor de installatie. Van de winst wordt aan de vennoten een dividend uitgekeerd. En last but not least, de CO2-uitstoot gaat naar beneden. Een triple win dus!
Op het dak van het prachtige gebouw van woonzorgcentrum Hollebeek zullen 312 zonnepanelen instaan voor een groene stroomproductie van 119.550 kWh per jaar, wat overeenkomt met een jaarlijkse CO2 reductie van maar liefst 40 ton. Deze investering in hernieuwbare energie levert meteen ook een flinke duit in het zakje op, waardoor het project reeds na 10 jaar kan afbetaald worden en GZA Zorg en Wonen eigenaar wordt van de zonnepanelen.
Zonnewind mikt op een indienstname van de installatie nog voor het jaareinde.

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwbrief.