Peter Degadt.jpg

H. Hartziekenhuis verwelkomt nieuwe voorzitter raad van bestuur

Met de afscheidsviering van de zusters Augustinessen van vrijdag 15 december sloot het Heilig-Hartziekenhuis van Lier 2017 feestelijk af. Het ziekenhuis blikt terug op een jaar waarin de transformatie succesvol werd verdergezet. Naast een groot aantal infrastructuurwerken werd een sterk, nieuw management uitgebouwd: het directiecomité onder leiding van algemeen directeur dr. An De Cuyper werd uitgebreid met financieel directeur Guy Servotte, IT-directeur Stefaan Vansteenkiste en hoofdgeneesheer dr. Patrick Smits. En de raad van bestuur werd versterkt met talent en ervaring in de personen van UZ Brussel CEO Marc Noppen en Healthcare-specialist Peter Byloos.

De raad van bestuur van het Heilig-Hartziekenhuis rondde de afgelopen dagen bovendien de zoektocht naar een nieuwe voorzitter succesvol af. Rik De Langh had eind 2016 op vraag van de raad van bestuur aanvaard de rol van voorzitter tijdelijk op zich te nemen. Hij heeft deze taak in 2017 op een voorbeeldige en plichtbewuste manier ingevuld. Rik wordt per 1 januari ondervoorzitter en zal in die rol nauw samenwerken met de nieuwe voorzitter.

Peter Degadt is vanaf begin januari onze nieuwe voorzitter van de raad van bestuur. Peter is tot eind december nog gedelegeerd bestuurder bij Zorgnet-Icuro, de koepelorganisatie van algemene ziekenhuizen, residentiële en ambulante initiatieven uit de geestelijke gezondheidszorg en voorzieningen uit de ouderenzorg. Hij studeerde rechten, wijsbegeerte en filosofie aan de KU Leuven en de Sorbonne in Parijs, en was achtereenvolgens HR-directeur van het UZ Leuven, algemeen directeur van het AZ Sint-Lucas in Gent en gedelegeerd bestuurder van Zorgnet-Icuro. Peter brengt een rijke ervaring, een grondige kennis van de sector en een krachtig netwerk mee: mooie troeven voor het toekomstplan en de ambities van het Heilig-Hartziekenhuis.

Bron: H. Hartziekenhuis – eigen berichtgeving

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.