HIMSS-Congres in het teken van interactieve healthcare omgeving

“De HIMSS staat voor Healthcare Information Management System Society en is hét congres en beurs op het gebied van Zorg ICT. Met ruim 900 stands, 300 workshops en ruim 29.500 echte deelnemers is de HIMSS conferentie de grootste Zorg ICT beurs ter wereld. Dit jaar sluiten wij aan bij de reis die vanuit de Belgische Vereniging van Ziekenhuizen en Convention Company wordt georganiseerd. De rol van e-trinity gedurende deze reis is om de ambities van Belgische IT-leveranciers te verwezenlijken en Belgische ziekenhuizen te motiveren om dit unieke event bij te wonen. e-trinity zal fungeren als aanspreekpunt voor het sponsorkanaal en de content voor de ziekenhuizen verzorgen/voorbereiden. Elke sponsor heeft inspraak op het programma mits overleg met Convention Company en ons,” opent Richard Somer.
Vanuit de Belgische Vereniging van Ziekenhuizen (BVZ) werd begin september een eerste brief naar de ziekenhuizen verstuurd. “De BVZ verwacht dat 30 ziekenhuizen aanwezig zullen zijn. De nadruk van het initiatief zal liggen op het vergaren van kennis, het onderling uitwisselen van kennis en de informele
contacten met collega ziekenhuizen en leveranciers.”

Centrale thema’s

Wat zijn de centrale thema’s van het congres? “Prominent staat het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) en de integratie van de verschillende systemen in het ziekenhuis ‘transforming the Healthcare trough IT’. Zo zullen meer dan 60 leveranciers van Health IT met elkaar gaan connecteren op de exhibition Floor, voor een transparante interactieve healthcare omgeving.”
Volgens Richard Sommer kunnen deelnemers zich oriënteren op wat de markt te bieden heeft met betrekking tot ziekenhuis IT systemen zoals PCD (patient Care Devices), EPD, planning en ordering systemen, enz…”De vraag stelt zich: hoe kunnen ziekenhuizen hun ambities bereiken ondersteund met health IT?
Ziekenhuizen moeten weten welke stappen zij vandaag moeten nemen om in 2015 klaar te zijn,” besluit Richard Sommer.
Info: www.himss.org   en www.etrintiy.be

Bert Verbeke

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.