Typ om te zoeken

Ziekenhuizen

Huisartsenwachtpost ZORA gaat van start op GZA Ziekenhuizen campus Sint-Jozef

Delen

Huisartsenwachtpost ZORA (Zuid Oost Rand Antwerpen) opent op vrijdag 13 december 2019 haar deuren op GZA Ziekenhuizen campus Sint-Jozef. De huisartsenwachtpost is een samenwerkingsverband tussen de huisartsenvereniging Mortsel en GZA Ziekenhuizen.

Op vrijdag 13 december 2019 opent huisartsenwachtpost ZORA de deuren op campus Sint-Jozef in Mortsel. De opening van deze wachtpost kadert in de vorig jaar gestarte hertekening van het zorgaanbod van GZA Ziekenhuizen. Huisartsenwachtpost ZORA is een samenwerking tussen huisartsenkring Mortsel en GZA Ziekenhuizen.

Patiënten kunnen tijdens weekends of op feestdagen steeds bij de huisartsenwachtpost terecht, wanneer ze een medisch probleem ervaren dat niet kan wachten tot de normale openingsuren van hun eigen huisarts. Huisartsenwachtpost ZORA zal vanaf 13 december 2019 telkens geopend zijn van vrijdag 18 uur tot maandag 8 uur. Op feestdagen is de huisartsenwachtpost geopend vanaf de voorafgaande dag om 18 uur tot de dag volgend op de feestdag om 8 uur.

De huisartsenwachtpost neemt zijn intrek in de gebouwen van GZA Ziekenhuizen, maar wordt bemand door de huisartsen van huisartsenvereniging Mortsel. Wanneer er tijdens de openingsuren van de huisartsenwachtpost een patiënt met nood aan dringende hulp toekomt op campus Sint-Jozef, zal die patiënt ingeschreven worden door de onthaalbediende. Dat zowel voor patiënten voor de huisartsenwachtpost als voor de dienst spoedgevallen. De triageverpleegkundige van GZA Ziekenhuizen kijkt vervolgens na bij welke van beide diensten de patiënt best wordt geholpen. “Deze huisartsenwachtpost is een mooi voorbeeld van hoe de eerstelijns- en tweedelijnszorg in de toekomst kunnen samenwerken en hoe ze hun krachten kunnen bundelen. Op die manier kunnen we ook in de toekomst optimale zorg voor onze patiënten blijven verzekeren”, vertelt Willeke Dijkhoffz, algemeen directeur GZA Ziekenhuizen.

GZA Ziekenhuizen

GZA Ziekenhuizen omvat drie campussen: Sint-Augustinus in Wilrijk, Sint-Vincentius in Antwerpen en Sint-Jozef in Mortsel. De groep streeft ernaar om zowel op medisch als logistiek vlak haar diensten uit te rusten met vooruitstrevende technologie, met als bedoeling de zorgkwaliteit en de patiëntveiligheid te optimaliseren. Voortdurend wordt het zorgaanbod aangepast aan nieuwe evoluties en behoeften van patiënten, zorgverstrekkers en overheid. GZA Ziekenhuizen telt zo’n 3 200 medewerkers en een 400- tal artsen. Elke dag vinden zo’n 1 300 patiënten de weg naar GZA Ziekenhuizen.

Laat een commentaar na

Your email address will not be published. Required fields are marked *