single sign-on zorgonderneming hoger niveau

Imprivata OneSign: Ontdek hoe Single Sign-On jouw zorgonderneming naar een hoger niveau tilt

Zorgorganisaties zijn verantwoordelijk voor een van de meest waardevolle gegevens ter wereld: het elektronisch patiëntendossier (EPD). Niet verwonderlijk dat deze sector dan ook één van de meest gereguleerde sectoren binnen België is. Het beveiligen van deze data is dan ook een vanzelfsprekendheid.

In 2018 is dan ook nog de GDPR in werking getreden, daarin wordt uitdrukkelijk vermeld dat iedere individuele actie van een werknemer traceerbaar moet zijn. Groepsgebruikers zijn sinds deze invoering ook niet meer toegestaan.

Daarnaast is het aantal websites, applicaties en apparaten waarop een gemiddeld persoon moet inloggen blijven groeien. Als je dan ook nog eens in overweging neemt dat een verpleegkundige meerdere malen per sessie moet inloggen in verschillende systemen, is het duidelijk dat dit makkelijker en efficiënter kan.

De oplossing? Single Sign-On (SSO) met Imprivata OneSign

Wat is Single Sign-On?

Single Sign-On (SSO) is een authenticatieproces waarmee een gebruiker toegang heeft tot meerdere applicaties met één set inloggegevens, waardoor de drempel van de gebruiker wordt verlaagd, het aantal aanmeldmomenten wordt verminderd en de productiviteit en veiligheid worden gewaarborgd.

De voordelen van Single Sign-On?

Aan Single Sign-On zijn een tal van voordelen verbonden, zowel voor de zorgkundigen, de IT-afdeling als de zorgonderneming in het algemeen.

Tijd– en aandachtswinst, productiviteit en bevordering van het gebruiksgemak zijn naast Fast User Switching (een functie waarmee gebruikers snel kunnen wisselen tussen verschillende gebruikersaccounts op één apparaat), slechts enkele voordelen voor de zorgkundigen op de vloer.

Als kers op de taart heeft deze interessante oplossing ook nog heel wat voordelen voor de zorgorganisatie zelf. Denk maar aan GDPR compliancy, mogelijkheid tot uitgebreide rapportering voor audits en workflows en last but not least, het is een kostenbesparende tool.

Voor de IT-afdeling zit het voordeel dan vooral in het gebruiksgemak, het efficiënt onderhoud, de traceerbaarheid en de tijdwinst. En uiteraard zorgt de Single Sign-On oplossing ook voor een verbeterde beveiliging van patiëntgegevens.

Hoe Single Sign-On zorgt voor een verbeterde beveiliging van patiëntgegevens

Het onderbreken van het (denk)proces van zorgkundigen en andere gebruikers door hen herhaaldelijk te dwingen om met een wachtwoord in te loggen op vergrendelde applicaties en werkstations verleidt tot het gebruik van onveilige short-cuts.

Denk bijvoorbeeld aan het delen van inlog-gegevens met andere medewerkers of het opschrijven van wachtwoorden op post-its, wat de ongeautoriseerde toegang tot patiëntendata uiteraard significant vergroot.

Met de Tap&Go workflows van Imprivata OneSign is dit verleden tijd. Meerdere (complexe) wachtwoorden hoeven immers niet meer onthouden te worden en (multifactor-)authenticatie verloopt via gemakkelijke, maar veilige methoden zoals een badge-tap, waarbij het gedachte- en werkproces niet onderbroken hoeft te worden.

Ontdek al deze voorbeelden uitgebreid in onze live demo tijdens CyberHealth 2021

Tijdens CyberHealth 2021, op 14 oktober 2021, neemt Imprivata-expert Richard Den Houdijker je mee in een interessante en boeiende live demo over Single Sign-On (SSO) in de zorgsector.

In deze live demo ontdek je onder meer:

  • Hoe kioskwerkstations worden gebouwd/geconfigureerd met Imprivata OneSign
  • Hoe roaming desktops worden gebruikt om een aparte en veilige omgeving voor artsen te creëren
  • Hoe zorgmedewerkers hun werkstation kunnen vergrendelen en ontgrendelen met hun smartphone door middel van Imprivata Secure WalkAway, voor een hands-free ervaring

Kortom: je leert hoe Imprivata je tijd en kosten bespaart, je AVG-houding verbetert, het zorgpersoneel ontlast, de productiviteit verhoogt en de beveiliging van patiëntgegevens verbetert.

Schrijf je hier gratis in voor het CyberHealth 2021 op 14 oktober 2021

single sign-on zorgonderneming hoger niveau

Over IS4U

IS4U heeft meer dan 14 jaar ervaring op het gebied van identity and access management (IAM). Ons team van meer dan 45 consultants voert studies uit, stelt RFP’s op, helpt onze klanten bij het selecteren van de juiste tooling en biedt end-to-end implementaties, hosting, beheer en 24/7 ondersteuning voor IAM-omgevingen. www.is4u.be

Ontdek de volledige insight met alle voordelen over Single Sign-in hier.

Over Imprivata

Meer dan 2,200 ziekenhuizen wereldwijd vertrouwen op Imprivata, de marktleider op het gebied van Single Sign-On en authenticatiemanagement voor de gezondheidszorg. Imprivata biedt oplossingen op het gebied van identiteit-, authenticatie- en toegangsbeheer, speciaal ontwikkeld om de unieke uitdagingen van de gezondheidszorg voor workflow, beveiliging en compliance op te lossen. www.imprivata.com

Over CyberHealth

CyberHealth is een digitaal event, powered by IS4U, gericht op de Healthcare sector. Tijdens deze boeiende ochtend waar IAM experts en vendoren zoals Imprivata, Usercube, Thycotic, Keycloak en Microsoft hun persoonlijke ervaringen en inspirerende inzichten delen van zorgorganisaties midden in hun digitale transformatie. www.cyberhealth.be

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwbrief.