De naam Kotee maakt duidelijk waar de thuisdienst voor staat. Enerzijds is Kotee altijd dicht bij de mensen door een netwerk van diensten en medewerkers – er is altijd iemand in de kotee. Daarnaast staat Kotee ook dicht bij de leefwereld van mensen met diensten op maat: thuisverpleging, maaltijden aan huis, poetsdienst, klusdienst en assistentiewoningen. Al bleek dat dichtbij zijn tijdens de coronacrisis niet evident…
Corona en social distancing bemoeilijkten de kleine gestes waar Kotee voor staat: een luisterend oor, een helpende hand, een schouderklopje, een steuntje in de rug. Maar dicht bij mensen staan betekent voor Kotee ook dat je ook voor dié behoeftes een oplossing biedt. De thuiszorgdienst heeft bijzondere aandacht voor de noden van klanten, wat al tot innovatieve ideeën leidde. Ook tijdens de coronacrisis probeerde Kotee inventief te zijn om de klanten te kunnen blijven dienen.
Babbelgebak & voordeurverrassing
Om te voorkomen dat door de coronamaatregelen ouderen en kwetsbaren werden afgezonderd, pakten ze uit met voordeurverrassingen en babbelgebak. Mensen kunnen een voordeurverrassing aanvragen om iemand te verrassen en een Kotee-medewerker zorgt dan voor een leuke ervaring aan de deur in naam van de aanvrager.
Het babbelgebak is er voor mensen voor wie langs de bakker gaan moeilijk wordt. Net zoals je bij Kotee een maaltijd kan bestellen, kan je ook een doos met taart gratis aan huis laten leveren. Zo geeft de dienst klanten weer de kans om samen mooie momenten te creëren.
Verpleeg- & zorgpunt
Daarnaast lanceerde Kotee een verpleeg- en zorgpunt waar men terecht kan voor allerlei verpleegkundige zorgen als dat thuis niet kan of als het beter past om op locatie te komen. Een verpleegkundige helpt er met inspuitingen, wondzorg, medicatie… en een Kotee-coach helpt je bij je zorgvragen en gaat op zoek naar een oplossing op maat.
Met een netwerk aan diensten kan Kotee mensen met speciale noden doorverwijzen naar specifieke zorg.
Digie aan huis
Ook toen door corona heel wat mensen de versnelde digitalisering niet konden bijhouden, kwam Kotee samen met ARhus tot een oplossing: Digie aan huis. Een Digie-expert komt langs om het wifi, smartphone of computerprobleem op te lossen. Met die digitale ondersteuning zorgt Kotee ervoor dat hun klanten zo lang mogelijk kunnen thuis wonen en deelnemen aan de digitale maatschappij.
Keuzemaaltijd & broodmaaltijd
Sinds vorig jaar breidde de maaltijddienst uit met keuzemaaltijden en broodmaaltijden. De keuzemaaltijd is een extra maaltijd naast het dagelijkse menu en leert je andere ingrediënten of bereidingswijzen kennen. Daarnaast stelde Kotee vast dat veel klanten een broodmaaltijd overslaan doordat winkelen moeilijk wordt of hulp van mantelzorgers is weggevallen. Dus kwam het idee om ook een broodmaaltijd met brood, beleg, zuivel en soep te voorzien. Zo denkt Kotee aan hun gezondheid, is er extra sociale controle, en bieden ze hen ook een extra sociaal momentje. Dit is trouwens niet het eerste initiatief dat het sociaal welzijn van Kotee-klanten via de maaltijden bevordert. Zo nemen de maaltijdbezorgers geregeld iemand mee op ronde of blijven ze eens gezellig mee eten. De klanten kunnen zo rekenen op extra tijd van de medewerkers en een goed gesprek, en daarvoor hoeven ze niet extra te betalen.
LEES OOK OP ZORG Magazine: