Jessa en az Vesalius gaan intensiever samenwerken

Jessa en az Vesalius gaan intensiever samenwerken

Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt en az Vesalius in Tongeren en Bilzen onderzoeken of een duurzame intensere samenwerkingsvorm mogelijk is. Zo hopen ze hun aanbod en kwaliteit te verbeteren.

De samenwerking tussen Jessa Ziekenhuis en az Vesalius vloeit voort uit de overtuiging dat een intense samenwerking een vereiste is om in de toekomst te kunnen voldoen aan de zorgnood in de regio. Het doel is om het zorgaanbod en de kwaliteit te verbeteren door gedeelde en geïntegreerde zorgpaden te ontwikkelen en kennis en expertise te delen.

Ook de ondersteunende diensten willen beide ziekenhuizen samen beter organiseren. “Zowel personeel als middelen zijn beperkt. De overheid verwacht dat we met deze schaarste rationeel en efficiënt omgaan. Samen kunnen we meer én beter”, vertelt Ingrid Lieten, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Jessa Ziekenhuis. De samenwerking moet de werkdruk behapbaar houden en betere carrièremogelijkheden bieden aan het personeel.

Referentieziekenhuis

De samenwerking komt niet uit het niets. Beide ziekenhuizen maken al deel uit het ziekenhuisnetwerk andreaz, samen met Sint-Trudo (Sint-Truiden) en Sint-Franciscus (Heusden-Zolder). “Sinds 2016 is Jessa al ons referentieziekenhuis. We zijn nu klaar voor een volgende stap en gaan bekijken hoe we de bestaande samenwerking de komende jaren nog kunnen versterken, en onder welke juridische vorm we dit best doen”, vertelt Steve Hoste, voorzitter Raad van bestuur az Vesalius.

LEES MEER OP ZORGMAGAZINE.BE

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.