Typ om te zoeken

HR In the spotlight Ziekenhuizen

Kankerpatiënten krijgen boost door schoonheidsbehandeling

Delen

IFPC en Sint-Trudo leveren eerste lichting professionele schoonheids-, make-up en haarspecialisten voor patiënten

Copyright Jozef Croughs

Op dinsdag 7 januari 2020 studeren de eerste studenten af die in Sint-Trudo een specifieke specialisatie volgden om oncologische patiënten een uiterlijke boost (schoonheidsverzorging, haar- en hoofdhuidverzorging, make-up advies) én een innerlijke boost (luisterend oor) te bieden.

De opleiding wordt ingericht door het Institute for Professional Care (kortweg IFPC), samen met lesgevers die in het ziekenhuis werken, zodat de afgestudeerden de nodige skills ontwikkelen op vlak van behandeling én hoe om te gaan met oncologische patiënten. Ze krijgen de titel van ‘Beauty Professional Oncologie’, ‘Hair Professional Oncologie’ of ‘Make-up Professional Oncologie’.

“Oncologische patiënten krijgen een fysieke boost door een schoonheidsbehandeling én het sociale contact dat ermee gepaard gaat.”, stelt Katleen Vanderbeken van het IFPC. “Onze missie is niet om heuse wellnesscentra neer te zetten, maar wel bereikbare dienstverlening om de hoek: mensen waar je beroep op kan doen, daar waar je ze nodig hebt, zoals hier in het ziekenhuis of in de eigen woonplaats van de patiënt.”

Danny Van Tiggelen, directeur Patiëntenzorg vult aan: “Onze deelname aan deze opleiding was voor het ziekenhuis een mooie kans. We zijn er van overtuigd dat extra verzorgingsmomenten door deze professionals de patiënt kunnen ondersteunen en doen opfleuren. Het kan een wezenlijk verschil betekenen in de beleving en de draagkracht van een zwaar zieke patiënt. Geef toe, iedereen ziet er graag verzorgd en netjes uit, ziek zijn verandert niets aan die wens, in tegendeel.”

Laat een commentaar na

Your email address will not be published. Required fields are marked *