AZ Zeno

Keuken van AZ Zeno ontvangt prijs voor kwaliteit

AZ Zeno ontving het Smiley-label van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Dat betekent dat het eten er naast lekker, ook van hoge kwaliteit is en veilig bereid wordt.

Het Smiley-label is een kwaliteitserkenning die een grootkeuken ontvangt wanneer het voldoet aan de strenge criteria van het FAVV. Zo moet er verplicht gewerkt worden met een autocontrolesysteem, waarbij de eigen werking voortdurend gecontroleerd wordt. De keuken van AZ Zeno onderging een grondige audit. De keuken, melkkeuken, bistro en de shop werden doorgelicht en doorstonden de test: de grootkeuken van AZ Zeno voldoet aan de strenge eisen van het agentschap.

Gault & Millau

Pieter De Smet, catering manager, is blij: “Elke dag opnieuw geeft het volledige team het beste van zichzelf. Dat we dat ook tijdens de heftige coronaperiode zijn blijven volhouden, maakt mij extra trots. Onze patiënten en bezoekers in het restaurant krijgen iedere dag kwalitatieve maaltijden voorgeschoteld. Hét topgerecht van vandaag -waarmee we zelfs in de Gault & Millau gids zijn beland- is de huisgemaakte ossobucco. Het smiley-label erkent dat onze maaltijden niet alleen lekker zijn maar ook veilig bereid en bewaard worden.”

Teamwerk is nodig om de onderscheiding te halen, en zal ook nodig blijven. Er is geen tijd om op de lauweren te rusten. “Het FAVV blijft wel nog steeds regelmatig onaangekondigde audits uitvoeren. We moeten dus iedere dag opnieuw het opgelegde controlesystemen volgen. Maar met ons topteam is dat zeker en vast geen probleem”, zegt Pieter.

AZ Zeno mag drie jaar uitpakken met het Smiley-label. Daarna moet het label opnieuw behaald worden.

LEES OOK OP ZORGMAGAZINE:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.