Ziekenhuis Geel Smiley-label

Keuken van Ziekenhuis Geel behaalt kwaliteitslabel

Ziekenhuis Geel ontvangt voor de tweede keer het Smiley-label van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Dat betekent dat de maaltijdenvan hoge kwaliteit zijn en veilig bereid worden.

Met het Smiley-label erkent het FAVV ziekenhuiskeukens die inzetten op kwalitatief hoge en voedselveilige maaltijden. Het label is telkens drie jaar geldig. Ziekenhuis Geel behaalt de accreditatie nu voor de tweede keer.

Ziekenhuis Geel Smiley-label
Het Smiley-label toont aan dat de grootkeuken kwalitatief hoogstaand en veilig is.

Om het kwaliteitslabel te behalen, moet de grootkeuken aan een aantal strenge criteria voldoen. Zo moet er bijvoorbeeld verplicht gewerkt worden met een autocontrolesysteem, waarbij de eigen werking voortdurend gecontroleerd wordt. De keuken, melkkeukens en afdelingskeukens werden grondig doorgelicht door de geaccrediteerde certificerings- en keuringsinstelling SGS. Ze doorstonden de test: de grootkeuken van Ziekenhuis Geel voldoet aan de strenge eisen van het voedselagentschap.

Samen staan we sterk

Johan Wyckmans, diensthoofd keuken, is blij: “Elke dag opnieuw geeft het volledige keukenteam het beste van zichzelf. Onze patiënten en medewerkers krijgen dagelijks kwalitatieve maaltijden voorgeschoteld. Het smiley-label erkent dat onze maaltijden niet alleen lekker zijn, maar ook veilig bereid en bewaard worden. Ook een oprechte dank en pluim voor de collega’s van de melkkeukens en afdelingskeukens. Ook zij ondergingen de strenge audit en voldeden allemaal aan de strenge criteria.”

Teamwork is nodig om de onderscheiding te halen, en zal ook nodig blijven. “Het FAVV voert nog steeds regelmatig onaangekondigde audits uit. We moeten dus iedere dag opnieuw de opgelegde controlesystemen volgen”, zegt Johan.

LEES OOK OP ZORG MAGAZINE:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.