Landelijke Thuiszorg viert gouden jubileum

Landelijke Thuiszorg staat anno 2009 jaarlijks in voor meer dan één miljoen uren bij ruim 7000 cliënten in Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant en een deel van Oost-Vlaanderen. De taken worden volbracht door meer dan 1300 verzorgenden, poetshulpen en klusjesmannen die de ondersteuning krijgen van een sterke administratieve dienst en het leidinggevend personeel.

Psychosociale ondersteuning

“We proberen de best mogelijke kwaliteit te bieden via duidelijke afspraken met de cliënt en/of de mantelzorger. Naast huishoudelijke taken en verzorging bekommeren we ons ook om psychosociale ondersteuning. Bovendien willen we ook telkens initiatieven ontwikkelen om de vereenzaming van oudere mensen tegen te gaan en mantelzorg ondersteunen,” zegt persverantwoordelijke Jeanine Vandormael.

Landelijke Thuiszorg begon op 1 oktober 1959 als ‘De Vereniging voor Gezinshulp’. Toen waren er 64 gezinshelpsters in dienst, die van de organisatie zelf een passende opleiding kregen. Het opleidingscentrum is sinds 1969 trouwens officieel erkend.

Sinds het systeem van de dienstencheques voor huishoudhulp in 2005 werd overgedragen aan de cvba Landelijk Dienstencoöperatief, staat Landelijke Thuiszorg weer uitdrukkelijk in het teken van de zorgbehoevenden.

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.