Typ om te zoeken

Geen onderdeel van een categorie

Licht en lucht slim ingezet voor het best mogelijke binnenklimaat

Delen
Van voldoende natuurlijk daglicht is algemeen bekend dat het een positieve impact heeft op een herstel of revalidatie, maar dat ook een goede binnenluchtkwaliteit en aangename temperaturen daarin een onmiskenbare rol spelen, daar zijn we ons veel minder van bewust. En toch zijn ook die factoren cruciaal, zeker in gebouwen waar schimmels, bacteriën en virussen anders vrij spel zouden krijgen om de vaak zwakke gezondheid van wie er verblijft een extra knauw toe te dienen.
 
Aandacht voor een degelijk en goed onderhouden ventilatiesysteem, een efficiënte zonwering voor aangename binnentemperaturen en even stilstaan bij natuurlijkekoeling zijn dan ook aangeraden. Het Health Care Concept van Renson dekt als vlag die hele lading, en helpt je daarbij op weg om daarvoor op een energiezuinige en esthetische manier de nodige maatregelen te nemen.
 

Gezonde binnenlucht

Slechte ventilatie en oververhitting zorgen vaak voor een belabberde binnenluchtkwaliteit in ziekenhuizen en zorgcentra. CO2 stapelt zich op, schimmels en bacteriën krijgen vrijspel in vochtige ruimtes. En dat leidt onvermijdelijk tot allerlei klachten bij patiënten, personeel en bezoekers. Net daarom is het zo belangrijk om regelmatig en correct te ventileren. Even de ramen openen is helaas onvoldoende. Een gecontroleerde basisventilatie is de enige efficiënte manier om van een optimale binnenluchtkwaliteit te kunnen genieten. Gebeurt dat vraaggestuurd, dan wordt het ventilatieniveau perfect afgestemd op de behoeften zoals die zich per ruimte en op elk moment van de dag aandienen. Door zo enkel te ventileren waar en wanneer nodig, wordt trouwens nooit meer energie verbruikt dan nodig. Voor woonzorgcentra en ziekenhuizen, met slechts één extractiepunt per leefruimte, heeft Renson een specifieke oplossing voor deze zogenaamde ‘vraaggestuurde ventilatie’: de Healthconnector. Die kan gecombineerd worden zowel met een C- als een D-ventilatiesysteem. Als ‘decentrale klep’ regelt de Healthconnector het ventilatieniveau per kamer op initiatief van de geïntegreerde sensoren die constant het vocht- en CO2-niveau meten. Zo gebeurt de mechanische afvoer van vervuilde lucht op een slimme en efficiënte manier.
 

Aangename temperaturen

Naast een goede binnenluchtkwaliteit speelt ook de temperatuur een belangrijke rol. Veel daglicht via grote ramen heeft dan wel een positieve invloed op het herstel van een zieke of op het humeur en het comfort van een bejaarde. Bovendien is het voor een patiënt belangrijk om steeds het contact met de omgeving te behouden. Maar met steeds meer warme dagen per jaar, loert het risico op oververhitting dan wel om de hoek. De enige efficiënte manier om dit te voorkomen is door de zonnestralen tegen te houden nog voor die het glas bereiken, bijvoorbeeld met behulp van windvaste Renson Fixscreens (doekzonwering), een vaste luifel boven of lamellen voor het raam.

 

Natuurlijk koelen

Door die buitenzonwering te combineren met intensieve ventilatie via grote raamroosters kan je in de zomer de binnentemperatuur zelfs met maar liefst 5 graden doen dalen. Zonder energieverslindende airco, maar gratis en voor niets dankzij natuurlijke koeling dankzij de koelere buitenlucht ‘s nachts. De lamellenroosters die daarvoor instaan zijn insectenwerend, inbraakvertragend en perfect geïntegreerd in het schrijnwerk.
 

Meer info: www.renson.be
Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van

Laat een commentaar na

Your email address will not be published. Required fields are marked *