uzleuven.jpg

LindaCare lanceert OnePulse™ v1.0 in UZ Leuven

OnePulse™ v1.0 verbetert het vanop afstand monitoren van patiënten met een chronisch hartfalen die een Cardiac Implanted Electronic Device (CIED) geïmplanteerd kregen.

LindaCare, een digital health softwarebedrijf gespecialiseerd in het leveren van oplossingen voor het vanop afstand bewaken van patiënten met een chronische aandoening, kondigde eerder dit jaar een samenwerkingsakkoord aan met de Universitaire Ziekenhuizen van Leuven (UZ Leuven), om de manier te verbeteren waarop patiënten met een CIED vanop afstand worden opgevolgd.

Na een intense en succesvolle samenwerking met de fabrikanten van deze implantaten, inclusief Medtronic, Biotronik, St Jude Medical en Boston Scientific, brengt LindaCare vandaag de eerste versie uit van OnePulse™. En het bedrijf kondigt meteen ook de implementatie ervan aan bij UZ Leuven.

De eerste versie van het product is een webgebaseerd softwareplatform voor het vanop afstand monitoren van patiënten met hartfalen en hartritmestoortnissen met een CIED, een groeiende populatie die vandaag wereldwijd ongeveer 10 miljoen patiënten omvat.

LindaCare startte de ontwikkeling van OnePulse™ omdat het proces voor het vanop afstand opvolgen van CIED-patiënten inefficiënt was en zeer veel menselijke interactie vereiste, wat een potentieel risico voor de zorg voor de patiënt met zich meebrengt, en een obstakel vormt voor de verdere uitrol van telemonitoring. Zo worden verplegers en dokters nog steeds dagelijks geconfronteerd met de complexiteit die gepaard gaat met het gebruik van verschillende telemonitoringsystemen van verschillende CIED-fabrikanten.

“Het installeren van OnePulse™ v1.0 binnen ons departement zal een groot voordeel zijn voor het opvolgen van onze CIED-patiënten. Door het uniformiseren van de alarmen van de patiënten en het beheren van de taken op één enkel platform, zal OnePulse™ het hele telemonitoringproces efficiënter maken voor onze teams en meer betrouwbaar voor onze patiënten”, zegt Prof. Dr. Rik Willems, hoofd van het elektrofysiologieteam binnen UZ Leuven.

Dankzij de nauwe betrokkenheid van het verplegend personeel en dokters van de afdeling cardiologie van UZ Leuven tijdens de implementatie van OnePulse™,en hun feedback, werden verschillende verbeteringen aangebracht aan bestaande functionaliteiten en werden ook nieuwe ontwikkelingen gepland voor toekomstige softwareversies. OnePulse™werd ook succesvol geïntegreerd met “KWS”, het elektronische patiëntendossier dat ontwikkeld werd door UZ Leuven en uitgerold werd over de volledige Nexus Health ziekenhuisgroep.

“Ik ben zeer tevreden over de constructieve samenwerking tussen alle betrokken partijen, niet alleen binnen UZ Leuven zelf, maar ook met de CIED-fabrikanten. Bij LindaCare willen we onze klanten steeds de beste installatie en dienstverlening bezorgen. Met een eerste klant als UZ Leuven, dat bekend staat voor zijn hoge kwaliteitseisen, hebben we meteen de lat heel hoog gelegd”, zegt Nicolas Giraud, medeoprichter en COO van LindaCare.

Shahram Sharif, oprichter en CEO van LindaCare, voegt daaraan toe: “Het tijdig opleveren van OnePulse™ v1.0 en deze eerste installatie bij onze referentieklant UZ Leuven, zijn het resultaat van teamwork en samenwerking tussen beide organisaties. De initiële positieve feedback vanuit de markt, zelfs voorafgaand aan deze eerste release, geven ons het vertrouwen dat we met OnePulse™ ook een positieve impact kunnen hebben op het telemonitoren van CIED-patiënten binnen andere ziekenhuizen”.

Bron: MIC Vlaanderen – eigen berichtgeving

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwbrief.