Linnenleveranciers leggen eigen accenten

Mireille: interne was- en afwerkingstesten

Mireille startte in 1995 als wasserij met een service voor particuliere klanten. Sindsdien is Mireille uitgegroeid tot een industriële wasserij met een uitgebreid aantal oplossingen voor de sector van rustoorden. De basis voor de serviceverlening aan rustoorden werd gelegd door de verzorging van de residentenwas. Naast die serviceverlening voor residenten werd in de loop der jaren een uitgebreid dienstenaanbod uitgebouwd. Dit betreft onder meer: aankoop en onderhoud of huur van lakens en ander bedlinnen; aankoop en onderhoud van arbeidskledij voor verplegend personeel; aankoop van verpleegkundige hulpmiddelen en positioneringskussens, enz…
Het linnen, de werkkledij en de andere textielmaterialen waarin Mireille adviseert ondergaan eerst interne was- en afwerkingstesten. Voor Mireille is de klantentevredenheid de bepalende factor voor de duur van de samenwerking. Om die reden maakt zorgzaamheid en aandacht deel uit van het concept en de serviceverlening.

Miele Professional: gepersonaliseerde kosten-baten analyse

Door een gepersonaliseerde kosten-baten analyse – met parameters van de instelling – vindt Miele Professional de ideale balans tussen eigen linnen/huurlinnen; outsourcen/in huis behandelen; eigen medewerkers/externe medewerkers. Bij de keuze van het linnen worden de klanten begeleid via diverse criteria. Dat betreft onder meer het linnen dat al dan niet in de dagprijs is inbegrepen. Het heeft ook te maken met de strategie van de instelling: kleinschalig wonen, gezinsvervangend, enz… De Miele oplossing is altijd de meest economische in termen van ‘Ownership cost’ en heeft de kleinste ecologische voetafdruk.
Primus: rechtstreeks onderhandelen met fabrikant

Primus.be is een fabrikant van industriële wasmachines, droogkasten en strijkrollen en maakt deel uit van de Primus laundry Group. Wereldwijd is Primus een top-vijf speler in de markt van de industriële wasserij-apparatuur.
Al bijna 100 jaar richt Primus zich met een duidelijke misse op het wasgebeuren van vele doelgroepen waaronder de zorgsector. Via directe verkoop en de technische dienst staat Primus paraat om rusthuizen, ziekenhuizen en andere instellingen vooruit te helpen in al hun projecten met betrekking tot het professioneel reinigen van vuil wasgoed. Bij Primus onderhandelen klanten  rechtstreeks met een fabrikant en kunnen rekenen op zeer competitieve prijs-kwaliteit verhouding.

STERIMA-VANGUARD:  dienstverlening voor zorgondersteunende processen

STERIMA-VANGUARD levert aan de gezondheidspartners in de Benelux – van ziekenhuizen, woon- en zorgcentra en thuiszorgorganisaties tot de medische bedrijven – een uitstekende en volledige dienstverlening op het vlak van de zorgondersteunende processen. STERIMA-VANGUARD bestaat uit drie afdelingen: Textile Services, Medical Services en Logistic Services.
STERIMA-VANGUARD Textile Services biedt aan haar klanten een gepersonaliseerde service en begeleiding aan. Voor wat het huurlinnen betreft gaat het om een evenwichtig samengesteld assortiment waarin rekening gehouden wordt met volgende basisvereisten: het comfort voor de patiënt, het esthetisch aspect, absorptievermogen en een hoge slijtagebestendigheid. Naast huurlinnen biedt STERIMA-VANGUARD ook een uitgebreid assortiment huurkledij aan, dat kledij voorziet voor het medisch, paramedisch en technisch personeel. In samenwerking met de voornaamste Belgische confectioneurs wordt een gamma samengesteld waarbij, naast de eerder vermelde vereisten, ook rekening wordt gehouden met  het draagcomfort en het imago van de instelling. De verhuurservice biedt professioneel advies bij de modelkeuze in lijn met de huisstijl en bij de maatnames.  Deze gespecialiseerde afdeling bereidt een persoonlijk en pasklaar pakket kledij voor en staat hierbij in voor de nodige aanpassingen en herstellingen.

Bert Verbeke

 

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.