De toegang tot de zorgberoepen

LloydsPharma lanceert een gloednieuw apotheekconcept: interactief zorgadvies staat centraal

De lancering van dit Europese project in België vond plaats in de LloydsPharma-apotheek van Sint-Agatha-Berchem op 20 september 2013. Het nieuwe apotheekconcept staat voor een uitmuntende farmaceutische dienstverlening en legt sterk de nadruk op advies, beschikbaarheid van superieure kwaliteitsproducten en nieuwe technologieën. Tegen het einde van het jaar wordt het concept in nog twee andere apotheken ingevoerd (één in Wallonië en één in Vlaanderen), en tegen 2015 in het volledige netwerk van LloydsPharma in België.

Een nieuwe benadering van de klantruimte in de apotheek

Centraal in deze nieuwe apotheekervaring staat de ‘Health Bar’: een zone waarin de klanten op touchscreens gedetailleerde productinformatie kunnen opzoeken en bepaalde tests kunnen uitvoeren. Vertrouwelijkheid en zorgverstrekking staan hier centraal. De patiënt kan er in een ontspannen sfeer informatie inwinnen. In een eerste fase zal de aandacht hoofdzakelijk op huidverzorging en pijnbestrijding worden toegespitst. Deze thema’s komen namelijk het vaakste voor en zijn ook de meest besproken onderwerpen in de apotheek. Philippe Lacroix, Managing Director Celesio België: “Vandaag stellen we een hoge prevalentie vast van chronische ziektes en huidziektes, waaronder eczeem en psoriasis. Het is van belang dat we de apotheek aan de huidige en toekomstige verwachtingen van de klanten aanpassen.”
In België lijden 20% van de kinderen en 1 tot 3% van de volwassenen aan eczeem. Acne treft algemeen gesproken 80% van de leeftijdsgroep van 11 tot 30 jaar, en één Belg op 30 heeft last van psoriasis. Een goede advisering van deze patiënten is dan ook essentieel.

Sterkere rol van de apotheker

Dankzij dit concept is de apotheker voortaan nog beter in staat om de verwachtingen en behoeften aan ondersteuning van de patiënt in te lossen. Bovendien zal hij toezien op een zo goed mogelijke dagelijkse levenskwaliteit van de patiënten en hen inlichten over het belang van therapietrouw. Zijn rol in de adviesverlening en follow-up van patiënten wint bijgevolg nog meer aan belang.

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwbrief.