Luchtbevochtiging voor de zorg: binnencomfort, gezondheid, rendement

Een gezond, veilig en aangenaam binnenklimaat dankzij een luchtvochtigheid tussen de 40 en 60% is in zorginstellingen nóg belangrijker dan elders. DriSteem Belgium garandeert een gezond en comfortabel binnenklimaat dankzij ingenieuze en rendabele maatwerkoplossingen in luchtbevochtiging.
Als onderdeel van een internationale groep biedt DriSteem Belgium zorginstellingen een breed gamma complete oplossingen voor luchtbevochtiging aan, op maat van elk gebouw en elke type ruimte. Daarbij kan gekozen worden tussen twee grote categorieën: stoombevochtiging en adiabatische bevochtiging. Wat zijn de voor- en nadelen van beide systemen?
 
STOOMBEVOCHTIGING: VEILIG, DRUPPEL- EN AËROSOLENVRIJ
Stoombevochtiging biedt een hoog rendement en veiligheid: ziektekiemen maken door de kooktemperatuur geen kans. Stoombevochtiging van elke DriSteem installatie is gegarandeerd steriel en dus risicovrij: elke oplossing voldoet op (onderhouds)technisch vlak altijd aan de strengste hygiënenorm.
 
NIEUW: GASGESTOOKTE STOOMBEVOCHTIGER MET HOOG RENDEMENT
Op energievlak wilt u een hoog rendement én een lage CO2- uitstoot. Voor stoombevochtiging op gas – nog steeds de meest rendabele manier – lanceerde DriSteem een nieuw gasgestookt toestel waarmee een rendement tot 106% mogelijk is: op energetisch vlak de best mogelijke oplossing. Dankzij het condensatieprincipe zijn de installatievereisten eenvoudiger (geen conventionele afvoerschouw nodig) en dus voordeliger.
ADIABATISCHE LUCHTBEVOCHTIGING: THERMODYNAMISCHE PERFECTIE
Bij adiabatische luchtbevochtiging houdt waterverneveling onder hoge en lage druk de juiste luchtvochtigheid op peil. Adiabatisch is op energetisch vlak een ideale oplossing, geschikt voor strikt CO2-vrije bouwprojecten (op voorwaarde dat de ‘groene’ energiebron dat ook is). Onze adiabatische bevochtigingssystemen voldoen aan de vereiste en strenge hygiënenorm VDI 6022 voor koudwaterbevochtigers.
GROTE ZIEKENHUIZEN KIEZEN VOOR DRISTEEM
Op de campus van AZ Delta Roeselare is stoom beschikbaar via een centrale stoomketel. DriSteem zorgde voor de stoomverdeling. In de aparte gebouwen werden autonome stoombevochtigers geplaatst: in de kamers voor het comfort maar ook op maat voor ruimtes die gecontroleerde en constante omgevingsvochtigheid vereisen zoals apotheek, OK en scannerruimte. In ZNA Cadix Antwerpen werden 31 stoombevochtigers geplaatst waarbij per verdieping bevochtigde lucht wordt voorzien. Steeds meer ziekenhuizen kiezen voor de complete luchtbevochtiging van DriSteem voor elke ruimte.
 
EIGEN STUDIEDIENST VOOR MAATWERK
Een perfecte luchtvochtigheid staat hoog op de agenda bij nieuwbouw maar ook bij renovatie- of retrofitprojecten. Voor autonome stroomproductie (drukloze stoom) bieden de elektrische, gasgestookte of stoom-tot-stoom stoombevochtigers van DriSteem een sluitende oplossing voor elk type bestaande energiebron. De studiedienst van DriSteem bouwt desgewenst het elektrisch, gas of stoomgedeelte volledig op vanaf nul. Ook watertoevoer en -kwaliteit zijn belangrijk voor een optimale oplossing. DriSteem Belgium biedt daarom ook waterbehandeling aan. Tenslotte is ook voor nazorg en onderhoud DriSteem een betrouwbare one stop shop.

 
MEER INFO
www.dristeembelgium.be
+32 11 666 880 of [email protected]

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.