maggie.jpg

Maggie De Block wenst families van slachtoffers sterkte en heeft lof voor inzet hulpverleners

“Aan alle families van slachtoffers bied ik mijn medeleven aan en ik wens hen heel veel sterkte. Ik dank ook uitdrukkelijk onze zorgverleners die zich honderd procent inzetten, ” deelt Maggie De Block, minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid mee. De medische hulpverlening is deze ochtend na de aanslagen zeer vlot verlopen. Alle slachtoffers zijn snel overgebracht naar ziekenhuizen die hen de beste zorgen konden geven gezien hun verwondingen.

Meteen na de aanslag in Zaventem is  het medisch interventieplan provincie Vlaams Brabant afgekondigd. De nooddiensten uit Brusselse ziekenhuizen hebben hulp geboden op de luchthaven. En het crisis-coördinatiecentrum van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid heeft aan ziekenhuizen in de omliggende provincies gevraagd versterking te sturen. Dit houdt in dat ziekenwagens en MUG’s uit de provincies op vaste punten langs de snelwegen klaarstaan om hulp te bieden. De versterking vanuit Henegouwen stond snel klaar in Nijvel, vanuit Antwerpen in Puurs en vanuit Oost-Vlaanderen in Groot-Bijgaarden.

De slachtoffers van de aanslag in Zaventem zijn geëvacueerd naar 15 ziekenhuizen in Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg om de ziekenhuizen in Brussel niet meteen te belasten. 

Na de tweede aanslag in het metrostation Maalbeek is het medisch noodplan Brussel afgekondigd en de medische ploegen uit de provincies, de versterking die klaarstond aan de rand van Brussel, heeft hier hulp geboden. Alle universitaire ziekenhuizen in het land hebben op vraag van het coördinatiecentrum Volksgezondheid hun noodplan gelanceerd evenals alle ziekenhuizen in Vlaams-Brabant . 

De slachtoffers van de aanslag in het metrostation zijn naar Brusselse ziekenhuizen gebracht.

Vanuit Frankrijk is hulp aangeboden: 10 MUG-diensten en 2 heli’s. Volksgezondheid heeft geen beroep op deze hulp hoeven te doen. 

Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Volksgezondheid / Eigen berichtgeving

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwbrief.