MarleenPaelinck

Marleen Paelinck is directeur Woonzorg bij Zorgband Leie en Schelde

Marleen Paelinck is gepromoveerd bij Zorgband Leie en Schelde. Tot voor kort werkte ze er als kwaliteitscoördinator. Sinds 1 december neemt ze de rol van directeur Woonzorg op.

In 1983 studeerde Marleen Paelinck af en behaalde haar graduaat als sociaal verpleegkundige. Kort daarna ging ze aan de slag bij OCMW Destelbergen als maatschappelijk werker. Deze job deed ze tot 2000. Ondertussen behaalde Paelinck een graduaat in gezinswetenschappen en pedagogische bekwaamheid. Ook werkte ze van 1994 tot 2001 als gastdocent praktijk sociale verpleging.

In 2000 startte Marleen Paelinck als hoofdverpleegkundige in het toenmalige woonzorgcentrum Huize Steenvoorde van het OCMW Destelbergen, waar ze ook haar kaderopleiding afwerkte en een opleiding tot referente palliatieve zorg volgde. Vier jaar later, in 2004, startte Paelinck als hoofd bewonerszorg. In 2020 maakte ze ten slotte de overstap naar Zorgband Leie en Schelde. Ze vervulde er de rol van kwaliteitscoördinator.

“Haar dynamiek en innovatieve ideeën werden warm onthaald en betekenden een grote meerwaarde”, klinkt het positief bij de organisatie. Sinds 1 december is Paelinck er Directeur Zorg voor de overkoepelende woonzorgcentra en semi-residentiële voorzieningen.

LEES OOK OP ZORG MAGAZINE:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.