samentegenkanker omslag.jpg

Met Anker vzw #samentegenkanker

Naar aanleiding van Wereld Kankerdag op 4 februari besloot Anker vzw om ook hun steentje bij te dragen.
Het plan? Een unieke vorming organiseren op 19 oktober, Dag tegen Kanker, waarvan de inkomsten integraal naar Stichting tegen Kanker gaan.

Zo gezegd, zo gedaan! De vorming ‘Werklust na kanker’ werd dan ook een feit.
Tijdens deze vorming worden tal van praktische tips gegeven met betrekking tot de re-integratie van medewerkers uit de zorgsector die na hun strijd tegen kanker terug aan het werk gaan.
Vaak moeten zij tegen heel wat vooroordelen opboksen, terwijl slechts weinigen echt zicht hebben op hun situatie en de moeilijkheden die ermee gepaard gaan.

Micheline Moerman, projectverantwoordelijke bij Anker vzw: “Met dit project willen we aandacht vragen voor deze mensen. Wie langdurig afwezig is, heeft alle baat bij een goede ondersteuning bij het hervatten van zijn of haar job. Ook collega’s kunnen hier een belangrijke rol in spelen. Zo strijden wij samen tegen kanker!”

Voor deze vorming is Anker nog op zoek naar moedige zorgmedewerkers die graag hun verhaal willen delen.
Meer info bij Hilde Taillieu.

Wie niet kan deelnemen aan de vorming maar toch dit project wil steunen, kan terecht op http://idonatefor.cancer.be/projects/werklust-na-kanker

Meer info over de vorming op de website van Anker.

Over Anker

Anker vzw is een onafhankelijke organisatie die zich richt naar de zorgsector. We bieden vormingen aan (zowel open opleidingen als inhouse), begeleiden optimalisaties en veranderingsprocessen op de werkvloer en coachen leidinggevenden en teams om met goesting hun job uit te voeren.

Bron: Anker vzw

 

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.