Typ om te zoeken

In the spotlight Innovatie Thuiszorg

i-mens: “Minder lege ruimtes, stilstaande (deel)wagens en overbodige kilometers”

Delen

i-mens is een jonge en innovatieve zorgorganisatie ontstaan uit de krachtenbundeling van vzw Solidariteit van het Gezin, vzw Thuishulp en vier thuisverpleging vzw’s. Met meer dan 12000 medewerkers en 2 000 vrijwilligers draagt i-mens niet alleen zorg, maar ook duurzaamheid een warm hart toe. Een vloot hybride wagens en een ambitieus fietsplan zijn in het oog springende initiatieven. Maar duurzaamheid is meer dan dat”, benadrukt algemeen directeur Karin Van Mossevelde. 

Karin Van Mossevelde (Algemeen Directeur, i-mens)

Bij i-mens is niet één persoon verantwoordelijk. “Duurzaamheid is een onderdeel van ons waardenkader”, vertelt Karin Van Mossevelde. “We willen respect voor de mens én voor de planeet. Dit trekt de zorgorganisatie door van werking over mobiliteit en de inzet van mensen, tot de aankoop van papier en de inrichting van gebouwen. Verandering vraagt natuurlijk tijd en gewoontes zijn niet altijd makkelijk om te buigen. “Toch merken we dat we geen fronsende wenkbrauwen krijgen als we ons duurzaamheidsverhaal vertalen in ons beleid. Het is niet steeds de meest evidente of goedkoopste manier van werken. Maar we kiezen er wel bewust voor. 

Iedereen hybride, met de fiets of te voet 

In het oog springende initiatieven? i-mens heeft een van de grootste milieuvriendelijke bedrijfsvloten van Europa en biedt alle medewerkers een privéfietslease aan. De elektrische deelwagens en fietsen op afdelingslocaties zijn tijdens kantooruren gereserveerd voor i-mens, maar daarbuiten kan de buurt ze uitlenen via Cambio. En dit werkt. “Sinds de start van dit project in februari werd er al ongeveer 650 keer met een deelwagen gereden door personeel en 260 keer door buurtbewoners. Samen goed voor 45000 kilometer milieuvriendelijke verplaatsingen!” 

Op termijn wil i-mens het aantal kilometers per werknemer terugdringen en evolueren naar wijkteams met personeel uit de buurt. Onze klant ontvangt dan niet alleen goede zorg. Hij krijgt daarbovenop een medewerker over de vloer die vaak in dezelfde buurt woont en werkt, en duurzaamheid, in bijvoorbeeld de verplaatsingen, ter harte neemt. In een ideale wereld kan iedereen met de fiets of te voet naar het werk. Beter voor de planeet en voor de werk-levenbalans. Daarnaast werkt i-mens aan een kader om structureel telewerk te stimuleren wanneer mogelijk. “Ook al zijn onze bedrijfswagens hybride, 0 kilometer is nog altijd beter. 

De mobiliteit voorbij 

Duurzaamheid is natuurlijk meer dan mobiliteit. “Onze werkkledij bijvoorbeeld is milieuvriendelijk in productieproces en grondstoffen. Dit zijn trouwens algemene criteria als we de markt opgaan. Daarnaast willen we onze facturatie zo veel mogelijk digitaliseren en onze locaties en bureauruimtes energiezuinig maken. Voor materialen hebben we steeds oog voor duurzame en ethische oplossingen. Verder geloven we in een circulaire economie waarbij we onze afvalstromen nuttig kunnen inzetten of waarbij we materiaal gebruiken van andere afvalstromen. 

Ideeën heeft Karin Van Mossevelde te over. “Zo zouden we van onze werkkledij gadgets kunnen creëren of oud papier gebruiken voor kantoormeubilair.” Paradoxaal genoeg heeft i-mens niet genoeg afval om dergelijke projecten eenvoudig op te zetten. Materiaal met oude logo’s (kledij, gadgets, papier) hebben we verspreid via goede doelen. Laptops en ander oud ITmateriaal refurbishen we of schenken we aan een goed doel dat voor hergebruik door kansarme groepen.” De toekomstige extra lokalen voor de wijkteams? Die wil i-mens ten dienste stellen van de buurt. “Om alles samen te vatten: naast respect voor mens en planeet, zetten we volop in op minder lege ruimtes, stilstaande (deel)wagens en overbodige kilometers. 

Laat een commentaar na

Your email address will not be published. Required fields are marked *