Lego MRI-scanner

Patiëntjes bouwen mini-MRI-scanner uit LEGO

Om kinderen die onder de MRI-scanner moeten gerust te stellen, bedacht The LEGO Foundation een creatieve oplossing: een miniatuur variant uit blokjes. In AZ Sint-Lucas in Gent kunnen patiëntjes alvast aan het bouwen.

Wereldwijd doneerde The LEGO Foundation 600 modellen aan ziekenhuizen. Met behulp van dat model kunnen zorgmedewerkers kinderen op hun gemak stellen. Al spelend leren ze alles over de scan die ze later ondergaan. Hun angst zou zo steentje voor steentje afgebouwd worden.

MRI-scanner LEGO

Het LEGO-model bestaat uit een kamer met de MRI-scanner, een aparte kamer waar het apparaat bediend word door technici, een omkleedhokje en een wachtruimte.

Zeldzaam model

Diensthoofd zorg Maarten Casier: “In februari namen we deel aan een oproep van The LEGO Foundation. Van de 16.000 ziekenhuizen wereldwijd zijn er maar 600 die een LEGO MRI-scanner ontvangen. Het gaat dus om een zeldzaam model dat niet te koop is. We zijn dan ook erg vereerd dat we een exemplaar mochten ontvangen en op die manier onze patiëntjes spelenderwijs kunnen ondersteunen bij hun onderzoek. ”

LEES OOK OP ZORG MAGAZINE:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.