Mintus sportbedrijf

Sport Vlaanderen bekroont Mintus tot ‘Sportbedrijf’

Mintus mag een jaar lang het label ‘Sportbedrijf’ aan de deur ophangen. Sport Vlaanderen kent de welzijnsvereniging van het OCMW van Brugge de titel toe omwille van de vele sportactiviteiten die het bedrijf aanbiedt aan de 2.200 medewerkers.

“Dit hebben we te danken aan onze waaier van acties”, vertelt Christel Desutter, hoofd Preventiedienst bij Mintus. “Mensen kunnen een Start to Runprogramma volgen, er is een fitnessruimte voor personeelsleden en we organiseren jaarlijks een fietstocht en lunchwandeling. Verder zijn er gezondheidsambassadeurs aan zet die vragen van medewerkers beantwoorden en onze gezondheidskalender het hele jaar door promoten.” Voor Sport Vlaanderen is dat reden genoeg om het label van Sportbedrijf toe te kennen.

Stresscoach

De gezondheidskalender van Mintus heeft ook oog voor mentaal welzijn. Wie wil, kan in gesprek gaan met een van de vertrouwenspersonen of een stresscoach.

“De coronacrisis heeft wat van werknemers geëist. Nu we elkaar weer dagelijks zien, is het belangrijk om ademruimte te vinden om gezond te blijven. Ik ben oprecht blij dat we vanuit Vlaanderen het signaal krijgen dat we écht een sportbedrijf zijn”, vult schepen van Sociale Zaken, Werk en Ondernemen Pablo Annys (Vooruit) aan.

LEES OOK OP ZORG MAGAZINE:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.