bus ziekenhuis

‘Mobiliteitsmenu’ moet patiënt duurzamer naar AZ Maria Middelares krijgen

Patiënten van het Gentse AZ Maria Middelares ontvangen voortaan MediMobi in de mailbox. Dit mobiliteitsmenu wordt samen met de ‘klassieke’ herinnering geserveerd. Het brengt voor iedere persoon de vervoersmogelijkheden van en naar het ziekenhuis in kaart. Zo tracht het AZ Maria Middelares patiënten te doen proeven van alternatieve, duurzame opties.

De meeste mensen nemen de auto om naar het ziekenhuis te gaan. Die gewoonte tracht het AZ Maria Middelares in vraag te stellen. MediMobi, een oplossing van het Gentse bedrijf CuraeVia, stelt een menu voor met meerdere vervoersopties. Daarbij wordt ook telkens de reistijd en kostprijs ingeschat. Duurzame mogelijkheden zoals het openbaar vervoer en de fiets, staan helemaal bovenaan. De patiënt kan zelfs de fietsroute op de campus van het ziekenhuis bekijken in een korte video.

“Steeds meer mensen beseffen dat ze zelf ook iets kunnen en moeten doen, bijvoorbeeld door hun keuzes op het vlak van mobiliteit. Met onze oplossing laten we zien dat je ook als patiënt impact kan hebben”, vertelt Xavier Keters van CuraeVia. “Patiënten massaal de omslag laten maken naar duurzame mobiliteit zal tijd kosten, maar we zijn ervan overtuigd dat ons mobiliteitsmenu daarbij zal helpen.”

Vier op de tien Belgen verwachten dat ze zich met de hulp van slimme mobiliteitsapps duurzamer gaan verplaatsen. Dat blijkt uit een enquête van de FOD Mobiliteit.

LEES OOK OP ZORG MAGAZINE:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.