Typ om te zoeken

In the spotlight

MS-Campagne 2020

Delen

Wist u dat …

  • MS een ongeneeslijke, chronische aandoening van het centrale zenuwstelsel is?
  • de ziekte een zeer grote impact heeft op het leven van personen met MS én hun omgeving?
  • er inmiddels 12.000 mensen/gezinnen in België getroffen worden … onder wie de laatste jaren steeds meer jongeren?

Als MS-Liga Vlaanderen vzw werken we met man en macht aan hun levenskwaliteit, aan deskundige begeleiding, duidelijke informatie & aandacht voor de ziekte. We staan voor hen klaar, elke dag. Dat is ons engagement.

De coronacrisis heeft het voor onze leden, die kwetsbaarder zijn, moeilijk gemaakt. We hebben extra inspanningen geleverd om onze dienstverlening hierop aan te passen. Vanaf midden maart hebben bijvoorbeeld 12 maatschappelijk werkers en bijna 100 vrijwilligers een solidariteitsactie opgezet. Zij contacteerden de meest kwetsbare personen met MS. Indien bleek dat er verdere stappen gezet moesten worden, werd iedereen ook effectief opgevolgd. Dit was een enorm werk. Maar liefst bijna 15% van onze leden (ongeveer 600 personen) werd opgebeld en dat werd enorm gewaardeerd. Dit is waar de MS-Liga iedere dag opnieuw voor staat: we zijn er voor onze leden. Voor allen, met vol engagement. En zeker in moeilijke tijden.

Maar …

MS-Liga Vlaanderen vzw is voor maar liefst 80% van haar werking afhankelijk van giften en activiteiten om fondsen te verzamelen. De Liga wordt amper door de overheid gesubsidieerd.

En nu lopen we tegen een harde realiteit aan. Alle activiteiten die in het voorjaar en zomer gepland waren om aan middelen te geraken die onze werking helpen financieren, werden omwille van de veiligheidsmaatregelen van de overheid afgelast.

Ook voor het najaar worden om begrijpelijke redenen de meeste fondsenwervende activiteiten stopgezet.

Uw inzet maakt het verschil

Vandaar onze vraag aan u: wilt u ons NU helpen? Koop a.u.b. de lekkere chocolade of knapperige koekjes. Hierdoor zorgt u ervoor dat MS-Liga Vlaanderen vzw de personen met MS en mantelzorger kan blijven informeren, ondersteunen en een dienstverlening aanbieden.

Mogen wij u alvast danken voor uw steun. Wat u ook doet, u helpt mee het verschil te maken. Weet alvast dat de opbrengst wordt gebruikt voor het informeren, ondersteunen en de dienstverlening aangeboden door maatschappelijk werkers.

En het zal eveneens zuurstof betekenen voor de 400 vrijwilligers die hun activiteiten voor personen met MS willen blijven aanbieden.

Dankzij uw steun kunnen we ons engagement waarmaken, vandaag én morgen.

Laat een commentaar na

Your email address will not be published. Required fields are marked *