MS-patiënten kunnen rekenen op expertise AZ Alma

Sinds kort mag AZ Alma, het fusieziekenhuis uit Sijsele en Eeklo, zich een erkend en gespecialiseerd centrum voor chronische multiple sclerose-patiënten noemen. Daardoor wordt het ziekenhuis een belangrijk Vlaams expertisecentrum voor deze aandoening. AZ Alma dankt de erkenning onder meer aan de pioniersrol die het vroegere Elisabethziekenhuis vervulde voor de zorg aan MS-patiënten.
AZ Alma realiseert het zorgprogramma via een samenwerking met de woon- en zorgcentra Heilig Hart (Kortrijk), Sint-Antonius (Grembergen) en Mariawende (Beernem). In de praktijk zullen chronische MS-patiënten vanuit AZ Alma in deze drie centra aangepaste zorg krijgen. Naast AZ Alma zijn in België nog drie Vlaamse en twee Waalse ziekenhuizen als gespecialiseerd MS-centrum erkend.
Het ziekenhuis zal nauw samenwerken met de drie woon- en zorgcentra om een kwalitatieve en gespecialiseerde opvang te kunnen aanbieden. In België leven momenteel ongeveer 10.000 mensen met MS. Jaarlijks komen er telkens 450 patiënten bij, vooral in de leeftijdsgroep tussen 20 en 40 jaar. De ontstekingsziekte van het centraal zenuwstelstel is nog steeds ongeneeslijk.
(BVC)

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.