Nausikaä Martens

Coördinator VUB-Dilemma Nausikaä Martens is voorzitter FIAPAC

Nausikaä Martens, coördinator van VUB-Dilemma werd verkozen tot nieuwe voorzitter van FIAPAC, de International Federation of Abortion and Contraception Professionals.

VUB-Dilemma is een ondersteunende dienst op Vrije Universiteit Brussel dat gespecialiseerd is in de begeleiding van personen met vragen over ongewenste zwangerschap. Nausikaä Martens werkte er tot zover als coördinator. Die functie legt ze nu naast zich neer om het voorzitterschap bij FIAPAC, een internationale federatie die strijdt voor het vrouwelijk recht op zelfbeschikking, aan te nemen.

Het recht op abortus is sinds de terugschroeving in de Verenigde Staten brandend actueel. Ook op sommige plaatsen in Europa staat de wetgeving onder druk. FIAPAC ondersteunt abortushulpverleners wereldwijd en brengt hen in verbinding met elkaar via webinars en met een tweejaarlijks congres. “Ik draag hier graag mijn steen toe bij, vanuit mijn overtuiging dat mensen een vrije én geïnformeerde keuze moeten kunnen maken als ze ongepland zwanger zijn. Sterke professionals helpen hen ook sterker te staan in die eigen keuze.”

LEES OOK OP ZORG MAGAZINE:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.