bermhertigheid jesu

Bermhertigheid Jesu stelt nieuw directieteam voor

De vzw Gezondheidszorg Bermhertigheid Jesu heeft haar strategische lijnen hertekend. Dat vertaalt zich in een wissel op beleidsniveau. Herman Roose is de nieuwe algemeen directeur.

Bermhertigheid Jesu zet zich in voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. De vzw is actief in de regio’s Ieper en Brugge. In totaal omhelst de organisatie drie psychiatrische ziekenhuizen, twee centra voor psychische revalidatie en twee psychiatrische verzorgingstehuizen. Dat gaat over bijna 1.300 medewerkers en 26 artsen.

“De voorbije tijd is veel aandacht besteed aan missie, visie en strategie”, klinkt het. Met nieuwe maatschappelijke uitdagingen in het kielzog, zijn er ook veranderingen doorgevoerd in de samenstelling van de directie. Herman Roose is de nieuwe algemeen directeur. Roose startte zijn loopbaan als klinisch psycholoog in het Sint-Jozefziekenhuis in Izegem. Vervolgens werkte hij bijna tien jaar als algemeen directeur bij Karus vzw – daar wordt hij opgevolgd door Katlyn Colman.

Herman Roose krijgt de medewerking van Hilde Cailliau als facilitair en IT directeur, en Lieve Vermeire als HR directeur. Wouter Sadonis is financieel-administratief directeur. Regiodirecteur Cathy Room zal initiatieven en voorzieningen in de regio Ieper op zich nemen. Koen Lefevre is regiodirecteur Brugge.

“Op beheers- en beleidsvlak zal er veel intensiever samengewerkt worden. De zorg blijft georganiseerd op lokaal niveau, dicht bij de zorgvrager”, laat de organisatie nog weten. “Brugge en Ieper vormen de kernregio’s. Elke regio heeft ruimte voor het ontwikkelen van nieuwe initiatieven, met respect voor eigenheid en diversiteit. De komende jaren krijgt dit verder vorm.”

LEES OOK OP ZORG MAGAZINE:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.