Nieuw logo voor nieuw AZ Oostende

Nieuw logo voor nieuw Oostends ziekenhuis

Een nieuw ziekenhuis, een nieuw logo. Wanneer op 1 november volgend jaar de Oostendse ziekenhuizen Az Damiaan en Henri Serruys versmelten tot het eengemaakte ziekenhuis AZ Oostende, lanceren ze aan zee meteen ook een nieuw logo. Dat is eigentijds en modulair opgebouwd rond de elementen: persoon, traject, enthousiasme, wetenschap, verbinding, diversiteit en Oostende.

“Het logo is een veelzijdig icoon. Het vertelt wie we zijn, wat we te bieden hebben en waarin we uniek zijn”, klinkt het over het nieuwe logo. Bij Az Damiaan en Henri Serruys kozen ze voor een eigentijds veelzijdig logo, dat een positief verhaal symboliseert waarin verbinding en samenwerking centraal staan. Een logo dat vele toepassingen zal kennen doordat de bouwstenen zeer herkenbare elementen zijn. Het nieuwe logo weerspiegelt echt het verhaal van het eengemaakt AZ Oostende, zo legt men uit.

Van persoon voorop tot ‘oo’

In het nieuwe logo voor het nieuwe ziekenhuis zet de organisatie de persoon voorop. Dan gaat het uiteraard over de patiënt en hun naasten, maar ook over medewerkers, partners… Helemaal rechts in het logo herkennen we dan weer het uitroepteken, dat staat voor het enthousiasme en de kracht van de medewerkers. De vijf bollen staan dan weer voor de trajecten die patiënten en medewerkers doorlopen.

Wie goed kijkt, ziet ook de wetenschap gesymboliseerd in het nieuwe logo, bemerkt de link met verbinding en samenwerking. De verschillende kleuren en vormen tonen hoe het ziekenhuis diversiteit omarmt. En de twee bollen linksboven? Die vormen de twee o’s van Oostende.

“Het logo is een veelzijdig icoon. Het vertelt wie we zijn, wat we te bieden hebben en waarin we uniek zijn”, besluit het ziekenhuis in een mededeling.

LEES MEER OP ZORGMAGAZINE.BE

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.