ZNA lanceert centrum voor obesitas bij kinderen en jongeren

ZNA lanceert nieuw obesitascentrum voor kinderen en adolescenten

Het aantal kinderen met obesitas stijgt jaar na jaar. Tegenwoordig kampt ongeveer één op de twintig kinderen met deze chronische vorm van overgewicht. Om de toename het hoofd te bieden, lanceert ZNA het Obesitas Centrum Kind en Jeugd (OCK&J).

Het nieuwe obesitascentrum richt zich specifiek op jongeren tussen 11 en 17 jaar. Er is een bijbehorende S.L.I.M.-programma dat inzet op een individuele behandeling van elk kind. Daarbij is er oog voor sport, een gezonde levensstijl en motivatie. Dit programma gebeurt zonder ziekenhuisopname.

ZNA lanceert centrum voor obesitas bij kinderen en jongeren
Pedagoge Sofie Slaets zorgt voor een mindful momentje, met bewustmaking over een gezonde levensstijl, voeding en het belang van sport.

Het doel van het programma is om de levenskwaliteit te beteren. Er is bovendien een online zorgpad voorzien. Hiermee kunnen de jongeren en adolescenten thuis opgevolgd worden. Die ambulante en online opvolging is relatief vernieuwend in België.

ZNA lanceert centrum voor obesitas bij kinderen en jongeren
S.L.I.M.-parcours ZNA: kinderarts Nele Wardenier van ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis vraagt schoolkinderen hoeveel suikerklontjes elke drank bevat. De kinderen moeten het aantal suikerklontjes bij de juiste drank leggen.

LEES OOK OP ZORGMAGAZINE.BE

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.