Nieuw toestel helpt mensen met een dropvoet

Revalidatieziekenhuis Hof ter Schelde op de Antwerpse linkeroever zorgt voor een veelbelovende primeur. De instelling schakelt als eerste een nieuw functioneel elektrostimulatieapparaat in om mensen met een dropvoet natuurlijker en veiliger te leren stappen.
De NESS L300 helpt patiënten met een stoornis van de loopfunctie, veroorzaakt door problemen met het heffen van de voet of dropvoet. Dit zijn onder meer mensen met multiple sclerose, een hersentrauma of andere neurologische stoornissen. Het toestel is sinds 2007 op de markt, maar moet telkens worden aangepast voor iedere patiënt afzonderlijk.
Het toestel activeert de spieren van de patiënt om de natuurlijke enkelbewegingen te herstellen en de stabiliteit bij het stappen te verhogen. Op die manier verlaagt het valrisico aanzienlijk. De NESS L300 wordt nu al ingeschakeld in individuele behandelprogramma’s, maar kan ook definitief worden aangekocht bij Gymna. Het expertisecentrum Hof ter Schelde staat dan in voor de aanpassing en de afstelling.
(BVC)

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.