Typ om te zoeken

Geen onderdeel van een categorie

Nieuw woonzorgcentrum Walfergem groot succes, uitbreidingswerken bijna afgerond

Delen

Aannemer Juri nv uit Zele bezig met fase 2 van luxueus bouwproject in de zorg

 
Woonzorgcentrum Walfergem in Asse opende op 29 juni 2015 de deuren en zag de bewoners vlot toestromen. Alle woongelegenheden zijn heel snel in gebruik genomen. Nog voor de opening van het nieuwe WZC werd er in de achtergrond al gebouwd aan een uitbreiding. Bouwheren Bernard Deryckere en Nicole Van den Hende focussen op kwaliteit met hoogwaardige afwerking. Ze vonden met Juri nv een betrouwbare partner die jarenlange bouwervaring in de zorgsector kan voorleggen.
 
 
Juri nv beschikt over een waslijst aan referenties. Het bedrijf is onder andere bekend om zijn strikte planning en trouwe klantenrelaties. Het vierde in 2015 trouwens zijn 30-jarig bestaan. De laatste jaren realiseerde Juri diverse bouwprojecten binnen de zorgsector waaronder ziekenhuizen (o.a. AZ Maria Middelares en UZ Gent) en meer dan 20 woonzorgcentra. Ze zijn dus thuis in de zorg, en kunnen uitbreidingen, renovaties en nieuwbouw aan. Via de goede naam die het bedrijf heeft, kwamen ook Bernard Deryckere en Nicole Van den Hende, die al enkele rusthuizen in hun beheer hebben, uit bij Juri nv.
 
Het bouwbedrijf uit Zele stond in voor de ruwbouw (wind- en waterdicht), alle harde vloer en wandbetegeling, alsook het sanitair en HVAC van het woonzorgcentrum. De geografische ligging, gelegen op een helling, vereiste een zorgvuldige aanpak bij de graafwerken en omgevingswerken. Om de strikte planning te kunnen halen werden tijdens de ruwbouwfase een veertigtal arbeiders ingezet, de afwerkingsfase telde tot zo’n 70 mensen per dag. Op dit moment is de afwerking van fase 2 aan de gang. Dit is een uitbreiding waarbij een apart gebouw in dezelfde stijl en op hetzelfde afwerkingsniveau gebouwd wordt.
 
Doorgaans doet Juri nv sleutel-op-de-deurprojecten waarbij ze alles in eigen beheer voor de klanten doen. Op die manier staat het bouwbedrijf garant voor de kwaliteit en correcte opvolging van hun projecten. Bij de realisatie van dit project werd er vlot gecoördineerd met andere partijen, die instonden voor de schilder- en pleisterwerken.
 
De bouwheren wensten met dit project te focussen op luxe, ruimte en kwaliteit, zowel in hun keuze voor de aannemer als in hun wensen met betrekking tot het bouwproject. Op gebied van architectuur en materiaalkeuze werd steevast de kaart van innovatie en hoge kwaliteit getrokken. Zo werd er gekozen voor een duurzame gevelsteen op basis van (een mengsel van) verschillende kleisoorten. Deze natuurlijke “look” van het WZC accentueert de groene omgeving waarin het is ingebed. De vijver met fontein op de ruime binnenkoer biedt een bijkomende bron van rust. Er werd bij het ontwerp en de uitvoering ook aandacht besteed aan de toegankelijkheid van het WZC voor zowel de bewoners, bezoekers als personeel via de comfortabele ondergrondse parking.
 
Binnen werd er ingezet op hoogwaardig materiaal en een aangename beleving. Overal werd geopteerd voor harde bevloering, met een groot formaat tegel. Dankzij de daklichten valt het daglicht op heel veel plaatsen in de gangen en ook de lijnverlichting, doorlopende ledstrips, draagt bij tot de frisse uitstraling van het woonzorgcentrum. Alle badkamers zijn vervaardigd uit hoogwaardig inoxmateriaal en werden betegeld met mozaïeken. De bouwheren streven eveneens het ecologische gedachtengoed na dankzij o.a. de elektrische kranen die waterbesparend en hygiënisch zijn en de zonnecollectoren die het WZC voorzien van warm water. De eenpersoonskamers hebben een oppervlakte van zo’n 22m2, de tweepersoonskamers beslaan zo’n 37m2. Prijzen variëren tussen 55 euro en 65 euro per dag.
 
Voor meer informatie over dit project kan u terecht op www.walfergem.be
Voor meer informatie over aannemer Juri nv surft u het best naar www.juri.be
 
 

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van

Laat een commentaar na

Your email address will not be published. Required fields are marked *