Nieuwe bouwprojecten UZ Gent gestart

Met K12D bouwt het ziekenhuis een nieuwe vleugel van circa 14.500m² aan het bestaande Kliniekgebouw 12 (K12). De D-vleugel zal onder meer de afdelingen pediatrie, de radiologie, het operatiekwartier en de centrale sterilisatieafdeling huisvesten. Het omliggende landschap zal worden geïntegreerd in dit opvallende bouwwerk, onder meer via de glooiende grasperken en het groendak. De zes niveaus van het nieuwe gebouw krijgen elk een duidelijk toegewezen functie, terwijl de administratieve diensten worden ontkoppeld van de traditionele medische werkgebieden. Architectenvennootschap AR-TE, de Jong Gortemaker Algra (architecten en ingenieurs), STABO-ingenieurs en aannemer Strabag staan gezamenlijk in voor de realisatie.

Gespecialiseerde subeenheden

Met de uitbreiding van K7 realiseert UZ Gent de verbouwing van het in 1970 in gebruik genomen gebouw. Hier is het Centrum voor Locomotorische en Neurologische Revalidatie (CLNR) ondergebracht. De drie niveaus van de nieuwbouw zijn integraal bestemd voor de revalidatie van kinderen en volwassenen. De verschillende patiëntenclusters zullen als gespecialiseerde subeenheden functioneren. Ieder heeft ook zijn eigen infrastructuur, behalve het zwembad, de sportzaal, de hydrotherapie en de technische ateliers.

Het vernieuwde gebouw zal een oppervlakte van 11.500m² hebben. De verbouwing was noodzakelijk om ernstig gehandicapte patiënten een aangenaam verblijfscomfort te gunnen en de hospitalisatieafdelingen rolstoelvriendelijker te maken.

De realisatie van het project ligt in handen van Architectenbureau AAPROG bvba, De Klerck Engineering nv, B. CEC nv en Algemene Bouw Maes nv.

(BVC)

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.