Nieuwe keuken in AZ Alma

De keuze voor één keuken impliceert dat de verantwoordelijken van AZ Alma overstappen van de warme naar de koude lijn. Daarbij worden de maaltijden eerst gekoeld, waarna ze op de diverse afdelingen worden opgewarmd en afgewerkt. Een methode waarmee het personeel in Sijsele al tien jaar vertrouwd was en nu dus ook in Eeklo wordt geïntroduceerd. De keuken kostte het ziekenhuis 2,5 miljoen en zal later worden meegenomen naar het nieuwe fusieziekenhuis. “We hebben zowel naar het ecologische als economische plaatje gekeken, maar de keuken scoort ook op ergonomisch en elektronisch vlak,” verduidelijkt Henk Vincent. “Zo is de bestekwikkelmachine handig meegenomen als je iedere 600 middagmalen, 450 ontbijten en evenveel avondmalen moet opdienen. De koeling van de karren die het voedsel vervoeren, gebeurt via uit de industrie gerecupereerde CO2-sneeuw. Het organiseren van twee keukens op één locatie zorgde ook voor een herschikking van het personeel.” Ook de patiënten zijn begunstigd met deze ontwikkeling, want zij kunnen nu kiezen tussen verschillende maaltijden en eten voedsel dat in veel betere omstandigheden wordt geserveerd. (BVC)

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwbrief.