Simulatie K-blok 1.jpg

Nieuwe vleugel als sluitstuk vernieuwing infrastructuur AZ Herentals

Begin 2019 neemt het AZ Herentals een nieuwe vleugel in gebruik. De bouwvergunning voor dit gedeelte nieuwbouw is daarvoor afgeleverd. Deze nieuwe vleugel is het sluitstuk voor het masterplan van het ziekenhuis dat in 2008 van start ging. Op 10 jaar tijd is de volledige infrastructuur vernieuwd en uitgebreid.

Het AZ Herentals heeft een bouwvergunning verkregen voor een nieuwe vleugel die vooraan het ziekenhuis komt te staan, gedeeltelijk ter vervanging van de oude roodstenen vleugel. In het voorjaar van 2017 start de afbraak hiervan, waarna de nieuwbouw kan starten. Begin 2019 is de verhuis van de diensten naar het nieuwe onderkomen voorzien.

De nieuwe vleugel (‘K-blok’) telt 7 niveaus van telkens 1000 m² en zal ruimte bieden aan een nieuw inwendig en oncologisch dagziekenhuis, een nieuwe verpleegafdeling, tal van administratieve diensten en vergaderzalen. Ook biedt hij de mogelijkheid om bestaande diensten uit te breiden, zoals het chirurgisch dagcentrum en het operatiekwartier.

Met deze nieuwbouw rondt het AZ Herentals het masterplan af dat sinds 2008 in uitvoering is. Doel van dit plan was om de volledige infrastructuur te moderniseren en de beschikbare ruimte te optimaliseren en uit te breiden. Hiermee heeft het ziekenhuis op 10 jaar tijd een gigantische inhaalbeweging gemaakt.

Als volgende op de planning staat nog de aanpak van de parkeerproblemen. Na het bestuderen van verschillende oplossingen blijven momenteel nog twee scenario’s voor extra parkeerruimte over. Voor het einde van het jaar wil het ziekenhuis hiervoor een bouwaanvraag indienen. Zo kan dit aanslepend probleem tegen eind 2017 opgelost worden.

Bron: AZ St.-Elisabeth Herentals – eigen berichtgeving

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwbrief.