Typ om te zoeken

Finance In the spotlight Woonzorgcentra

“Ook loonbarema’s in Vlaamse woonzorgcentra moeten nu zonder excuses worden opgetrokken”

Delen

VLOZO, de sectororganisatie van de uitbaters van private ouderenvoorzieningen, vraagt dat de Vlaamse regering eveneens werk maakt van het opwaarderen van de lonen van het zorgpersoneel in de woonzorgcentra via de zogenaamde IFIC-barema’s. VLOZO reageert daarmee op de beslissing van de federale regering om de lonen van het federaal zorgpersoneel te verhogen.

“Het is een goede zaak dat de federale regering het statuut van het zorgpersoneel verbetert”, reageert VLOZO-voorzitter Geert Uytterschaut. “Keerzijde is wel dat de bestaande loonkloof tussen een personeelslid van een Vlaams woonzorgcentrum en een federaal ziekenhuis nog groter wordt. Ook de loonbarema’s van het personeel in woonzorgcentra moeten daarom zonder excuses worden opgetrokken. Dit kan via een aanpassing van de zogenaamde ‘IFIC geregionaliseerde sectoren’. Indien een dergelijke aanpassing niet gebeurt, dan dreigt een groot personeelsverloop in onze Vlaamse woonzorgcentra. Dit zou onbegrijpelijk en totaal onaanvaardbaar zijn, want de maatschappelijke rol van woonzorgcentra is even belangrijk als die van ziekenhuizen. We kunnen daarom ook geen beleid met 2 snelheden aanvaarden.”


Over Vlozo​

Vlozo, het Vlaams Onafhankelijk Zorgnetwerk, vertegenwoordigt meer dan 200 private ouderenvoorzieningen (woonzorgcentra, groepen van assistentiewoningen, centra voor kortverblijf en dagverzorgingscentra) en meer dan 20.000 bewoners. Dit is 25 procent van alle Vlaamse bedden.​

Laat een commentaar na

Your email address will not be published. Required fields are marked *