Oost-Vlaamse Salubris helpt bedrijven en organisaties in uitrol circulaire economie

Het in Aalter gevestigde Salubris is een toonaangevende speler in de schoonmaakindustrie. Het familiebedrijf draagt milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel en brengt de circulaire economie in de praktijk. Naast de distributie van tal van ecologische reinigingsmiddelen in ecologische verpakkingen, verzorgt Salubris vanaf nu de exclusieve distributie voor België van een revolutionaire afvalmachine, die Superlizzy werd gedoopt. Daarnaast zet Salubris in op Beautiful Cups: kartonnen bekertjes die driemaal hergebruikt kunnen worden én waarmee je bomen plant.

Met z’n allen produceren we jaarlijks miljarden kilo’s afval. Niet goed voor het milieu, maar ook niet voor de portemonnee. De enorme afvalberg moet kleiner. De roep om een circulaire economie klinkt alsmaar luider.

Afval voorkomen en reduceren en bomen planten? Dat is de circulaire economie ten voeten uit. En daaraan kunnen de Superlizzy en Beautiful Cups bijdragen. Een mooie aanvulling op het reeds duurzame gamma van hygiëneproducten van Salubris.

Superlizzy vervangt zes tot acht afvalbakken

Superlizzy is een revolutionaire automatische vuilnismachine die het volume van allerlei consumentenafvalstromen – van PET flesjes en blikjes tot papieren bakjes met etensresten en restafval – reduceert met 90%.  Eén Superlizzy vervangt zes tot acht afvalbakken. Deze vuilbakken zijn perfect voor locaties waar veel consumenten afval produceren, zoals ziekenhuizen, (hoge)scholen en universiteiten, luchthavens en recreatiedomeinen”, vertelt Christine Van Hoorenweder, zaakvoerder van Salubris.

Superlizzy scheidt vast afval en vocht automatisch en levert hygiënische en schone prestaties door een onderhoudsvriendelijkgesloten systeem. Een waarschuwingslampje gaat branden zodra er iets aan de hand is, zoals een volle afvalzak.

De verrijdbare Superlizzy is eveneens veilig in gebruik: de productie voldoet aan diverse internationale safety device certificeringen. Superlizzy heeft bovendien ingebouwde veiligheidssensoren, die beletten dat handen of armen gekneld raken als de Superlizzy in werking is. Salubris biedt bovendien een gratis gebruikerstraining aan bij plaatsing van de vuilnismachine.

Plant bomen met Beautiful Cups

Beautiful Cups, dat zijn herbruikbare en recycleerbare kartonnen koffiebekers die als een totaalconcept bijdragen aan duurzame ontwikkelingen, wereldwijd. De cups zijn verkrijgbaar in diverse formaten en zijn geschikt voor warme en koude dranken. Met Beautiful Cups reduceer je het gebruik van kartonnen bekers met 50%”, zegt Christine Van Hoorenweder.

Een onderneming met 500 medewerkers gebruikt gemiddeld 2.000 bekers per dag en dus zo’n 500.000 bekers per jaar. Het Beautiful Cups-concept garandeert dat de kosten van een beker niet meer dan één cent per consumptie zijn. De kosten van handelingen zoals bestellen, opslag, uitzetten en afvalverwerking, nemen dankzij Beautiful Cups af met 50%. Een bedrijf bespaart met de cups tot 2.200 kilogram houtkap. Een andere duurzame besparing is het transport en de afvalverwerking, wat vermindering van de CO2-uitstoot oplevert.

Door gebruik van de Beautiful Cup help je mee aan de groei van het regenwoud door hernieuwde bebossing in het regenwoud van Sumatra en via het Mpingo Conservation & Development initiative in Tanzania. De Beautiful Cups zijn bovendien vanzelfsprekend gemaakt van karton uit door FSC gecontroleerde bossen”, vult Christine Van Hoorenweder aan.

Meer informatie: www.salubris.be.

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwbrief.