Orthopedisten Limburg

Limburgse orthopedisten van andreaz-ziekenhuizen gaan samenwerken

De vier ziekenhuizen van andreaz bundelen de krachten in de associatie Orthoteam Limburg. Dit nieuw netwerk telt 28 orthopedische chirurgen en is zo meteen de grootste associatie orthopedie in ons land. “Goed voor de patiënt, huisarts én de specialisten”, klinkt het.

Het ziekenhuisnetwerk andreaz bestaat uit de vier Limburgse ziekenhuizen az Vesalius in Tongeren, Jessa in Hasselt, Sint-Franciscus in Heusden-Zolder en Sint-Trudo in Sint-Truiden. 28 artsen met elk hun eigen orthopedische specialisatie – van schouder tot wervelzuilchirurgie, heup, knie, voet en enkel – verbinden zich in Orthoteam Limburg.

“Door nu al te specialiseren hopen we de best mogelijke zorg te garanderen binnen en buiten het eigen netwerk, en zelfs over de landgrenzen heen”, laten de diensthoofden orthopedie van de betrokken ziekenhuizen weten. De associatie van orthopedisten zal via werkgroepen bijzondere patiëntproblematiek onder de loep nemen.

Met deze samenwerking hopen de ziekenhuizen niet enkel de kwaliteit van de zorg omhoog te krijgen, ook de toegankelijkheid en, letterlijk, de nabijheid ervan. “Als voorbereiding op een toekomst waarin ziekenhuizen nog meer zullen samenwerken zetten we met deze associatie van orthopedisten een belangrijke stap. Door zoveel expertise te bundelen, en dit zo gestroomlijnd mogelijk te organiseren, willen we ook een aantrekkelijke partner zijn voor nieuwe artsen.”

LEES OOK OP ZORG MAGAZINE:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.