OSCARE lanceert SCAR ACADEMY

Op de SCAR ACADEMY kunnen medici, paramedici, psychologen en al wie professioneel met de nazorg van patiënten met brandwonden en littekens te maken heeft zich vervolmaken. Eind september start een eerste opleiding, namelijk de basismodule ‘Littekentherapie: een holistische benadering’.

Multidisciplinair

Deze basismodule is multidisciplinair. Ze benadert de nazorg vanuit diverse invalshoeken om tot een globale, holistische littekentherapie te komen. Niet enkel zuiver medische en chirurgische onderwerpen komen aan bod. Er wordt heel wat aandacht geschonken aan speciale verzorgingstechnieken, diverse therapie-behandelingen en massages. Ook traumaverwerking en psychologie bij littekens staan op het programma. Tal van gerenommeerde lesgevers uit België en Nederland zegden hun medewerking toe. Het volledig volgen van de basismodule leidt tot het getuigschrift ‘Littekentherapie’.
Deze opleiding richt zich tot huisartsen, chirurgen, dermatologen, kinesitherapeuten, psychologen, zorgcoördinatoren en orthopedische techniekers. De lessencyclus loopt over vijf zaterdagvoormiddagen. Ze start op 25 september en vindt plaats in het auditorium van Oscare aan de Bredabaan te Merksem. Het inschrijvingsgeld voor de basismodule bedraagt € 375.
Info : www.scaracademy.be
 [email protected]

 

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.