Partezis koopt en commercialiseert klinisch informatiesysteem UZ Brussel

CPS is een modulair geïntegreerde oplossing die via een meerlagenarchitectuur zowel de arts, de verpleegkundige, de paramedicus als de beleidsverantwoordelijke van het ziekenhuis de ‘power’ biedt om elk facet van de zorg te informatiseren. Partezis tekende eveneens een overeenkomst met de eerste pilootklant, namelijk het O.L.V. van Lourdes in Waregem.

Het klinisch informatiesysteem van UZ Brussel is het geesteskind van prof. dr. ir. Rudi Van de Velde, CIO van UZ Brussel, die er eind 2009 nog de Datanews ‘ICT Manager of the Year’ mee in de wacht sleepte. Voor het concept van deze software werd inspiratie gevonden in de manier waarop artsen en verpleegkundigen met patiënten willen omgaan om een kwalitatieve zorg te verzekeren. Een holistische aanpak, of maximale integratie, waarbij de IT-architectuur een weerspiegeling is van het medisch handelen, maakte de toepassing tot een soort GPS van elk medisch gebruik binnen het UZ Brussel.

De overname en commercialisering van de software past perfect binnen de groeistrategie en de ambities van Partezis. Bovendien geeft ze invulling aan de opdracht waartoe de IT-partner zich engageert: de Belgische zorgsector maximaal ondersteunen bij de inzet van ICT om de interne bedrijfsprocessen te optimaliseren en zo de kernactiviteiten van de organisatie – met name de zorg – maximaal te laten renderen, en tegelijkertijd de kwaliteit van de zorgverstrekking te benadrukken. Met de overname is Partzeis de enige aanbieder van een modulair geïntegreerde IT-oplossing op de Belgische zorgmarkt met maximaal behoud van autonomie en flexibiliteit naar artsen, verpleegkundigen en directies van ziekenhuizen.

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.