Patrice Buyck AZ Zeno

Patrice Buyck nieuw algemeen directeur AZ Zeno

Sinds 1 juli 2021 is Patrice Buyck officieel aangesteld als algemeen directeur van AZ Zeno. Zij volgt Frank Lescrauwaet op, die op 30 juni met pensioen ging. “Ik geloof sterk in de kracht van een menselijke benadering, een visie die perfect aansluit bij de waarden en werkwijze van AZ Zeno”, vertelt Patrice Buyck. “Het is mijn ambitie om AZ Zeno verder te integreren in de samenleving, en de patiënt maximaal te betrekken bij zijn/haar zorgpad.”

Patrice Buyck studeerde informatica en behaalde tal van bijkomende postuniversitaire vormingen in binnen- en buitenland, en dat in o.a. ziekenhuismanagement, leiderschap, coaching en strategie. Ze begon haar loopbaan als informatica consultant bij Real Dolmen, en werd daarna Informatica Directeur bij Michelin. In 1995 ging ze aan de slag in het ziekenhuis UMC Sint-Pieter in Brussel als adjunct informatica directeur. Ze was de drijvende kracht bij de digitale transformatie van het ziekenhuis en het informatiseren van het facturatiesysteem. Aansluitend werkte ze 2 jaar als adjunct algemeen directeur en 9 jaar als algemeen directeur in hetzelfde ziekenhuis. Sinds 2018 werkte ze als Chief Operating Officer in het Academisch ziekenhuis Erasmus – Anderlecht, waar ze hiërarchische verantwoordelijkheid ter harte nam van het informatica departement en onthaal van de patiënt.

“Ik voelde me onmiddellijk aangetrokken tot de waarden van AZ Zeno”, vertelt Patrice Buyck. “Warmte, gastvrijheid, verbondenheid … het zijn zeer authentieke en menselijke waarden die heel veel zeggen over een organisatie. Daarnaast ben ik zoals velen gecharmeerd door de puurheid en de uitstraling van de nieuwbouw in Knokke, de indrukwekkende verbouwingswerken in Blankenberge, en de nieuwe campus in Maldegem.”

Leiding geven

Patrice Buyck: “De voorbije jaren voelde ik dat ik het in mijn bloed heb om een algemeen beleid uit te stippelen. Leiding geven, coördineren, aansturen en enthousiasmeren van groepen … dat is echt mijn ding. Ik voel me goed als de medewerkers na een overleg enthousiast en geïnspireerd naar buiten gaan. Als de collega’s gelukkig zijn in hun job, ben ik ook gelukkig. We werken daarboven nog binnen een maatschappelijke en sociale context; dat geeft extra zin en voldoening.”

Opvolging

“De voorbije maanden maakte Frank Lescrauwaet me in sneltempo – maar bijzonder gedetailleerd – wegwijs in AZ Zeno. Ik bedank hem graag om het ziekenhuis in zo’n mooie omstandigheden aan mij over te dragen. Wat de toekomst betreft: de sociale rol van het ziekenhuis wil ik maximaal vervullen in samenwerking met de eerste lijn en andere organisaties, en dat op alle 3 de campussen. Verder denk ik na over hoe we de innoverende tendensen tot bij de patiënten kunnen brengen, om hen zo maximaal te betrekken bij hun zorgpad. Hoe kunnen we de patiënt bijvoorbeeld helpen om zijn weg te vinden in het elektronisch patiëntendossier? Hoe kunnen we echt in verbinding gaan met onze patiënt? We gaan goed luisteren zodat we ons aanbod kunnen afstemmen op wat de patiënt vraagt. Ik heb enorm veel zin in deze uitdaging.”
Lees ook dit artikel: https://zorgmagazine.be/az-zeno-lanceert-noodnummer-voor-sollicitanten/

AZ Zeno spoort ernstige complicaties op met gloednieuw parametertoestel aan bed van de patiënt

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwbrief.