Zorginvesteringsplan

Personen met een handicap al dan niet zichtbaar bewijzen hun handicap met een European Disability Card

Sinds oktober 2017 kunnen personen met een handicap die erkend zijn bij een van de vijf federale of regionale instellingen hun handicap aantonen met een Europese Gehandicaptenkaart, de European Disability Card.
Initiatiefnemer Pieter Paul Moens en thuiszorgkundige Debby Rombaut ijveren sinds een paar maanden, via sociale media en via de politiek dat de European Disability Card meer bekend geraakt in de Zorgsector zoals Ambulanciers, dokters, Verpleegkundige, maar ook het veiligheidspersoneel zoals Politie en Brandweer.
Met deze kaart kunnen personen met al dan niet zichtbare handicap ten opzichte van het Zorgpersoneel hun gedragingen verantwoorden, zoals gedragsproblemen en of overprikkelingen, overdreven reacties zoals paniek. Pieter en Debby willen dat het zorgpersoneel meer begrip hebben voor deze personen, hier dient de kaart als hulpmiddel. Door het tonen van de EDC-kaart kunnen onzichtbare beperkingen zichtbaar worden en meer begrip van de zorgsector te weeg brengen.

Onlangs contacteerde Pieter en Debby, Zorgnet Icuro, om hun vraag kracht bij te zetten. Want nu is de European Disability Card nog onbekend en onbemind, daar willen ze verandering inbrengen.
Ook streven Debby en Pieter dat de kaart  herkenning krijgt in alle corona vaccinatiecentra’s.
Zij hopen, dat de dokters en het zorgpersoneel deze kaart zouden aanraden en mee promoten in de toekomst.
Meer informatie over de kaart vind je op de fanpagina  https://www.facebook.com/EDCEuropeanDisabilityCard of
Op de site van de kaart via : https://eudisabilitycard.be/nl

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.