Peter Verhulst neemt fakkel over van Algemeen Directeur dr. Bart Van Daele (OLV Ziekenhuis Aalst)

Op 1 mei startte Peter Verhulst bij het OLV Ziekenhuis Aalst-Asse-Ninove waar hij op 1 juni 2020 als Algemeen Directeur de fakkel overnam van dr. Bart Van Daele.  
De heer Verhulst studeerde toegepaste economische wetenschappen aan de Ufsia, behaalde een speciale licentie marketing aan de Vlerick School Gent en volgde het Young managers program aan INSEAD Fontainebleau. Na een eerste werkervaring bij Accenture en Tech Data doorliep hij verschillende internationale leidinggevende functies bij Agfa-Gevaert in de grafische en medische beeldvormingsdivisies. Eind 2006 startte hij zijn loopbaan in het AZ Damiaan te Oostende, aanvankelijk als adjunct-algemeen directeur en vanaf 1 januari 200als algemeen directeur
De heer Verhulst concretiseerde de fusie van het H. Hart en Sint-Jozefziekenhuis in AZ Damiaan door de bouw van een volledig nieuw ziekenhuis. Het AZ Damiaan groeide sterk door de uitbreiding van het medisch aanbod en de optimalisatie van zijn processen. Onder leiding van Peter Verhulst boekte het ziekenhuis elk jaar winst waardoor de financiële pijlers verder werden versterkt. 
De heer Verhulst kiest bewust voor het OLV Ziekenhuis omwille van het specifieke DNA, de hoge ambities, de supraregionale uitstraling en de complexe context waarin het ziekenhuis zich bevindt. De Stad Aalst is een van de weinige centrumsteden waarin een openbaar (A.S.Z.) en een privé ziekenhuis nog naast elkaar zorg organiseren. De uitdaging voor de toekomst is de aanwezige energie positief aan te wendende efficiëntie te verhogen en vooral opportuniteiten in functie van toekomstige zorgprogrammas te vrijwaren. Daarnaast lijkt het er sterk op dat het OLV Ziekenhuis in een locoregionaal klinisch ziekenhuisnetwerk zal terechtkomen met het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis Aalst, het Sint-Mariaziekenhuis van Halle en het UZ Brussel. In bovenstaande context een sterke verankering van een geïntegreerd en kwalitatief hoogstaand regionaal en supraregionaal zorgaanbod in Aalst is de kern van de ambitie die de heer Verhulst deelt met zijn Raad van Bestuur, medewerkers en artsen. 

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwbrief.