Piet Stinissen

Prof dr. Piet Stinissen is voorzitter ziekenhuisnetwerk andreaz

De raad van bestuur van andreaz heeft zopas prof. dr. Piet Stinissen (UHasselt) aangesteld als onafhankelijk voorzitter. Ook Wim Bijnens, directeur onderzoek en dienstverlening aan hogeschool PXL, wordt onafhankelijk bestuurder van het ziekenhuisnetwerk dat vier Limburgse ziekenhuizen verenigt.

Wim Bijnens
Wim Bijnens zal zijn ervaring in ICT en gezondheidszorg inzetten als onafhankelijk bestuurder van andreaz

De afgelopen twaalf jaar was Piet Stinissen decaan van de faculteit geneeskunde en levenswetenschappen aan de UHasselt. Als voorzitter van het ziekenhuisnetwerk neemt hij de taak op zich de gezondheidszorg van de toekomst verder vorm te geven. “Andreaz heeft met vier sterke partners alle troeven om een leidend ziekenhuisnetwerk te worden in Vlaanderen, en dat moet ook onze ambitie zijn. Mijn rol daarin zal zijn om de samenwerking tussen de vier ziekenhuizen op een onafhankelijke manier te faciliteren met respect voor ieders eigenheid. Daar zet ik graag mee de schouders onder.”

Met zijn aanstelling werd ook die van Wim Bijnens, als onafhankelijk bestuurder van andreaz, bekend gemaakt. Bijnens was tot begin dit jaar ondernemer-bestuurder bij de Cronos Groep, een IT-bedrijf. Hij brengt die jarenlange expertise in ICT en gezondheidszorg met zich mee en zou daarom ‘de geknipte persoon’ zijn om de digitale transformatie in de zorg te trekken.

“Dankzij preventie en monitoring zullen we steeds langer en gezonder leven. Ziekenhuizen zullen daarom veel nauwer gaan samenwerken met de eerstelijnszorg en andere zorgpartners”, aldus Bijnens. “De missie van andreaz om geïntegreerde zorg voor een betere gezondheid en levenskwaliteit te bieden is dan ook waar onze gezondheidszorg naartoe moet evolueren. Dat wil ik mee waarmaken.”

LEES OOK OP ZORG MAGAZINE:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.