FOTO1111.jpg

PLANET GROUP RICHT DE “PLANET ACADEMY” OP

Om de “PLANET ACADEMY”, het seminarie- en opleidingsinstituut voor dochterondernemingen IT-Planet, HR- Planet, X-Care en ZorgAnders in onder te brengen, kocht PLANET Group een 17de eeuwse barokkapel in hartje Gent.

Om de “PLANET ACADEMY”, het seminarie- en opleidingsinstituut voor dochterondernemingen IT-Planet, HR- Planet, X-Care en ZorgAnders in onder te brengen, kocht PLANET Group een 17de eeuwse barokkapel in hartje Gent.
DE PLANET ACADEMY
Met de oprichting van de Planet Academy wil PLANET Group een afzonderlijk opleidingscenter creëren voor de op vandaag meer dan 650 medewerkers. Heden zijn er al heel wat inhouse opleidingen, seminaries, workshops,… maar deze bestaan momenteel allemaal los van elkaar.
Met de Planet Academy wil PLANET Group een concreet en coherent opleidingsprogramma uitrollen, van een nog hoger niveau dan wat nu reeds bestaat.
Als “Great Place to Work” (gecertifieerd door Vlerick Managment School) wil PLANET Group gestructureerd investeren in zijn medewerkers, die de kracht van de onderneming vormen.
Op die manier streeft PLANET Group na om bestaande medewerkers gemotiveerd te houden en hen te laten groeien in hun rol/binnen de organisatie, om zo een aantrekkelijke werkgever te zijn voor potentiële sollicitanten. In de “war for talent” is de mogelijkheid tot groei en ontwikkeling immers een belangrijke factor. Ook voor de klanten vormt het een meerwaarde te weten dat de consultants op permanente basis bijscholing kunnen volgen, zodat hun kennis steeds up-to-date is.
Om naast de dagdagelijkse operationele consulting activiteiten voldoende focus te kunnen leggen op dit opleidingscenter, werd bewust gekozen om een afzonderlijke entiteit op te richten (de Planet Academy) op een externe locatie, zodat er geen vermenging kan zijn met het dagdagelijkse werk.
Medewerkers worden op die manier voor een opleiding fysiek weggetrokken van hun normale werkplek, waardoor ook voor hen de beleving en de focus volledig verschuift.
DE BAROKKAPEL
In ieder geval zal de nieuwe locatie voor een meer dan een uitzonderlijke beleving zorgen voor de medewerkers van PLANET Group. De prachtige 17de eeuwse barokkapel van het voormalige Sint-Amandusinstituut is gelegen aan de gerenoveerde site aan de Sint-Michielstraat/Oude Houtlei.
De authentieke kapel die beschermd werd als monument heeft één beuk en is rijkelijk versierd met o.a. ornamenten, beelden en eeuwenoude glasramen. In 1681 werd ze gebouwd op de plek waar ooit een andere kapel stond die door de beeldenstormers werd verwoest. Ook de blauwe barokpoort die nu toegang geeft tot een historische “minifoyer” werd samen met deze foyer volledig geklasseerd. Deze poort staat nu tegen de gevel van de kapel, op enkele 10-tallen meters van de oorspronkelijke plaats. PLANET Group wil de kapel volledig in ere herstellen en van de nodige restauratie voorzien zodat de tand des tijds niet verder zijn werk kan doen.


PLANET Group, opgestart in 2006 door CEO Sam BARO, is een toonaangevend dienstverlenend bedrijf gespecialiseerd in het uitzenden van IT en HR-consultants (IT-Planet & HR- Planet) en verplegend personeel (X-Care). Planet Group is gevestigd in 1 van de 2 uitzonderlijke druppelgebouwen aan de Loop in Gent (kruising R4/E40 en de site waar onder meer Ikea, KBC toren en EY zijn gevestigd).
Onlangs nam de groep ook ZorgAnders over, het grootste mediabedrijf in Belgie voor leidinggevenden in de zorgsector, dat via print, video & online nieuws brengt over de zorgsector.
Een andere overname dateert van begin dit jaar: Startup Amicimi, een eenvoudige betaalbare discrete alarmdrukknop in de vorm van een sleutelhanger, om in geval van nood alarm mee te slaan bij familie en vrienden of zelfs rechtstreeks bij de alarmcentrale van Securitas.
OVER PLANET GROUP
PLANET Group groeide snel en exponentieel, en stelt op heden meer dan 650 medewerkers tewerk (zowel bedienden, freelancers als uitzendkrachten) en zal dit jaar een omzet van om en bij de 40 miljoen euro realiseren.

PLANET Group heeft reeds verschillende nominaties op zijn palmares: Jaar na jaar genomineerd als Trends Gazelle Oost- Vlaanderen, 2 maal gecertifieerd door Vlerick School of Management als Great Place to Work in België, nominatie JCI Jonge Ondernemer van het jaar, nominatie Manager van het jaar… Tevens haalde PLANET Group (na de aankoop van maar liefst 50 full-elektrische wagens) recent het nieuws als bedrijf met het grootste elektrisch wagenpark van België.

Hermans 08/2015
Planet Business Center
Amelia Earhartlaan 17
9051 St Denijs Westrem

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwbrief.